Emirates preduzeo dodatne mere čišćenja i dezinfekcije svih aviona

10. Mart 2020
Foto: Emirates.com
Foto: Emirates.com

Najveća globalna avio-kompanija Emirates preduzela je dodatne mere u odnosu na one koje propisuju struka i regulatorna tela, kako bi odgovorila na trenutni svetski problem sa širenjem koronavirusa Covid-19. Novim merama ova kompanija štiti zdravlje i udbonost putnika i pruža i utiče na smanjenje stresa zbog aktuelne situacije, prenosi portal Aviatica.

U saopštenju avio-kompanije Emirates, navodi se da je ova kompanija počela da sprovodi mere dodatnog čišćenja i dezinfekcije putničke kabine i svih površina koje putnici dodiruju. Mere su uvedene u skladu sa najnovijim otkrićima zdravstvenih stručnjaka koja pokazuju da se virus Covid-19 primarno prenosi dodirom, tvrdi se u saopštenju Emiratesa.

Prilikom čišćenja koristi se odobreno hemijsko sredstvo koje dokazano uništava viruse i mikrobe i na površinama ostavlja dugotrajni zaštitni sloj koji štiti od nove kontaminacije virusima, bakterijama i gljivicama, a pritom ne šteti okolini.

Proces čišćenja obuhvata detaljno brisanje svih površina, od prozora, rasklopnih postolja i dodirnih ekrana koji su ugrađeni u sedišta, naslona za ruke, sedišta, ploča, ventilacijskih otvora i pregrada za prtljag u putničkim kabinama, pa sve do toaleta, kuhinje i prostora za odmor osoblja. Sve te mere su dodatne u odnosu na već standardne procedure promene navlaka na naslonima za glavu, časopisa i svih ostalih materijala za čitanje, usisavanje i drugih.

Da bi se ceo proces ovakvog čišćenja aviona obavio za samo sat vremena koliko ima između dva leta, potreban je tim od 18 osoba za Boeing 777, odnosno 36 osoba za Airbus A380. U periodu od 24 sata na taj se način prosečno očisti 248 aviona.

Ako se na nekom od letova ustanovi sumnja ili potvrda prisustvo virusa COVID-19, Emirates će preduzeti i dodatne mere dubinskog čišćenja i dezinfekcije u trajanju od 6 do 8 sati. One obuhvataju i prskanje unutrašnjosti kabine i nameštaja dezinfikacionim sredstvom i zamenu navlaka na sedištima i jastučića u zahvaćenom području, kao i zamenu svih HEPA filtera.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...