EasyJet zatvara tri baze

19. Avgust 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Britanska avio-kompanija EasyJet potvrdila je da će zatvoriti tri baze u Velikoj Britaniji, što znači gašenje do 670 radnih mesta.

Kompanija je primorana na ovaj potez jer pandemija koronavirusa i dalje pritiska turističku industriju, prenosi Rojters.

EasyJet je u maju saopštio da će morati da sreže 4.500 radnih mesta u Evropi, kako bi se kompanija pripremila za manje tržište putne industrije usled pandemije, a taj proces započinje zatvaranjem baza na aerodromima London Stensted, London Sautend i Njukasl.

Perspektive ove avio-kompanije su se pogoršale prošle nedelje kada se Francuska pridružila Španiji na britanskoj karantinskoj isti, što je mnoge Britance odvratilo od putovanja na te dve vrlo popularne destinacije i poljuljalo nade EasyJet-a u avgustovski oporavak.

U pomenutim britanskim bazama radi do 670 pilota, kabinskog i zemaljskog osoblja i mnogi od njih će izgubiti posao. Oni će biti deo paketa od oko 1.900 radnih mesta u Britaniji čije je gašenje EasyJet najavio u maju, a u okviru ukupnog ukidanja 4.500 radnih pozicija u Evropi.

Portparolka kompanije je izjavila da će u Velikoj Britaniji verovatno biti izgubljeno manje od 1.900 radnih mesta zbog sporazuma o skraćenom radnom vremenu i sezonskih ugovora, baznih transfera i neplaćenih odsustva. Pored toga, otpuštanja će biti manja i zbog dobrovoljnih odlazaka radnika.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...