EasyJet zatvara tri baze

19. August 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Britanska avio-kompanija EasyJet potvrdila je da će zatvoriti tri baze u Velikoj Britaniji, što znači gašenje do 670 radnih mesta.

Kompanija je primorana na ovaj potez jer pandemija koronavirusa i dalje pritiska turističku industriju, prenosi Rojters.

EasyJet je u maju saopštio da će morati da sreže 4.500 radnih mesta u Evropi, kako bi se kompanija pripremila za manje tržište putne industrije usled pandemije, a taj proces započinje zatvaranjem baza na aerodromima London Stensted, London Sautend i Njukasl.

Perspektive ove avio-kompanije su se pogoršale prošle nedelje kada se Francuska pridružila Španiji na britanskoj karantinskoj isti, što je mnoge Britance odvratilo od putovanja na te dve vrlo popularne destinacije i poljuljalo nade EasyJet-a u avgustovski oporavak.

U pomenutim britanskim bazama radi do 670 pilota, kabinskog i zemaljskog osoblja i mnogi od njih će izgubiti posao. Oni će biti deo paketa od oko 1.900 radnih mesta u Britaniji čije je gašenje EasyJet najavio u maju, a u okviru ukupnog ukidanja 4.500 radnih pozicija u Evropi.

Portparolka kompanije je izjavila da će u Velikoj Britaniji verovatno biti izgubljeno manje od 1.900 radnih mesta zbog sporazuma o skraćenom radnom vremenu i sezonskih ugovora, baznih transfera i neplaćenih odsustva. Pored toga, otpuštanja će biti manja i zbog dobrovoljnih odlazaka radnika.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...