Dva priznanja za Turističku organizaciju Novog Sada

30. April 2018
Novi Sad, foto: Aleksandar Milutinović
Novi Sad, foto: Aleksandar Milutinović

Turistička organizacija grada Novog Sada dobitnik je priznanja "Najboljih 99 u Srbiji“ i plakete "Serbia Fashion Week"-a.

Protekle nedelje, Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada, dodeljena je nagrada za 2017. godinu - „Najboljih 99 u Srbiji“, gde je upravo ova organizacija prepoznata kao jedna od najboljih na polju promocije turizma.

Takođe, 29. aprila, na završnoj svečanosti manifestacije "Serbia Fashion Week" u Novom Sadu, Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada dodeljena je i plaketa za doprinos razvoju i promociji ove manifestacije.

Kako ističu iz TOGNS, najavom brojnih manifestacija koje će se održavati u narednom mesecu u Novom Sadu, počinje i zagrevanje za letnju sezonu.

Nakon prvog maja, već sledećeg vikenda, 5. i 6. maja, održava se Đurđevdanski uranak na Fruškoj gori u organizaciji planinarskog društva „Vilina Vodica“. Takođe, 6. maja održava se trofej Novog Sada (takmičenje u orijentiringu) na Paragovu u organizaciji Orijetaciono atletskog kluba Novi Sad, dok istog dana startuje Fruškogorski MTB maraton u organizaciji kluba za planinski biciklizam „Fanatic“ iz Novog Sada.

Od 2007. godine, 9. maja održava se manifestacija Ritam Evrope, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad (SKCNS), posvećena obeležavanju dana pobede nad fašizmom. Ova manifestacija se održava na Trgu slobode, a nastupaju Disciplin a kitschme, Let 3, The Toasters, Tri Kapljice.

Od drugih manifestacija do kraja meseca u Novom Sadu će se održati:

  • 53. Evropski karate šampionat za seniore/ke u borbama i katama od 10. do 13. maja - SPENS
  • Food planet od 11. maja do 04. juna – Trg slobode
  • Festival ukusa – kafe, čokolade, knjige od 11. do 13. maja – SKCNS Fabrika
  • Baby Exit  12. i 13. maja – Petrovaradinska tvrđava
  • Muzeji za 10 od 14. do 20. maja – u ustanovama kulture
  • 85. Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. do 21. maja – Novosadski sajam
  • Međunarodna biciklistička trka „Trofej sajamskog grada“ 19. i 20. maja – Bulevar Evrope
  • Internacionalni festival kubanske muzike i plesa „Cubanero Salsa Festival“, od 24. do 27. maja – Centar grada i hotel Park
  • 63. Sterijino pozorje od 26. maja do 03. juna – Srpsko Narodno pozorište.

Kada je reč o rezultatima prošlogodišnjih kampanja, Turistička organizacija Grada Novog Sada može se pohvaliti činjenicom da je naplata boravišne takse u prva 3 meseca 2018. godine iznosila više od 8 miliona dinara, što je za 39,8% više nego u prva tri meseca prethodne godine.

Upravo iz tih razloga, TOGNS nastavlja sa promo kampanjom i tokom letnje sezone koja sledi. Već tokom meseca maja, startuju sa promotivnim aktivnostima prema domaćim turistima, kao i prema turistima u regionu, putem elektronskih medija i društvenih mreža. Kako tvrde, kampanja pod nazivom „Leto u Novom Sadu“ ima za cilj da informiše sugrađane, potencijalne turiste iz zemlje i regiona o svim mogućnostima za odmor koje imaju tokom boravka u Novom Sadu.

U ovom gradu će tokom maja, u organizaciji Turističke organizacije Srbije, boraviti i dve velike evropske TV kuće koje će snimati putopisne emisije za potrebe svog tržišta (Francuska i Velika Britanija), gde će Novi Sad imati značajno mesto promocije u tim emisijama.

Turistička organizacija Novog Sada će od sredine maja meseca ponovo krenuti i sa besplatnim promotivnim turama i to: dve ture na engleskom - Novi Sad iz jevrejskog ugla i Novi Sad iz ženskog ugla, i tri ture na srpskom - Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad iz jevrejskog ugla i Novi Sad iz ženskog ugla. Raspored ovih promotivnih tura možete pogledati OVDE.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Konkurs za novinarsku nagradu „BILJANA BOSNIĆ OGNJENOVIĆ
17. Maj 2022
Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ objavljuje konkurs za nagradu „Biljana...
Turizam
U Evropi će biti otvoreno osam miliona novih radnih mesta u turizmu
17. Maj 2022
Najnoviji Izveštaj o ekonomskom uticaju Svetskog saveta za putovanja i turizam (World...
Turizam
Tara dobija savremenu trim stazu
17. Maj 2022
Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i ministarka za zaštitu životne...
Turizam
U Obrenovcu počela izgradnja zip-lajna
16. Maj 2022
U obrenovačkom izletištu Zabran u subotu je počela izgradnja zip-lajna, u okviru...