Dva priznanja za Turističku organizaciju Novog Sada

30. April 2018
Novi Sad, foto: Aleksandar Milutinović
Novi Sad, foto: Aleksandar Milutinović

Turistička organizacija grada Novog Sada dobitnik je priznanja "Najboljih 99 u Srbiji“ i plakete "Serbia Fashion Week"-a.

Protekle nedelje, Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada, dodeljena je nagrada za 2017. godinu - „Najboljih 99 u Srbiji“, gde je upravo ova organizacija prepoznata kao jedna od najboljih na polju promocije turizma.

Takođe, 29. aprila, na završnoj svečanosti manifestacije "Serbia Fashion Week" u Novom Sadu, Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada dodeljena je i plaketa za doprinos razvoju i promociji ove manifestacije.

Kako ističu iz TOGNS, najavom brojnih manifestacija koje će se održavati u narednom mesecu u Novom Sadu, počinje i zagrevanje za letnju sezonu.

Nakon prvog maja, već sledećeg vikenda, 5. i 6. maja, održava se Đurđevdanski uranak na Fruškoj gori u organizaciji planinarskog društva „Vilina Vodica“. Takođe, 6. maja održava se trofej Novog Sada (takmičenje u orijentiringu) na Paragovu u organizaciji Orijetaciono atletskog kluba Novi Sad, dok istog dana startuje Fruškogorski MTB maraton u organizaciji kluba za planinski biciklizam „Fanatic“ iz Novog Sada.

Od 2007. godine, 9. maja održava se manifestacija Ritam Evrope, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad (SKCNS), posvećena obeležavanju dana pobede nad fašizmom. Ova manifestacija se održava na Trgu slobode, a nastupaju Disciplin a kitschme, Let 3, The Toasters, Tri Kapljice.

Od drugih manifestacija do kraja meseca u Novom Sadu će se održati:

  • 53. Evropski karate šampionat za seniore/ke u borbama i katama od 10. do 13. maja - SPENS
  • Food planet od 11. maja do 04. juna – Trg slobode
  • Festival ukusa – kafe, čokolade, knjige od 11. do 13. maja – SKCNS Fabrika
  • Baby Exit  12. i 13. maja – Petrovaradinska tvrđava
  • Muzeji za 10 od 14. do 20. maja – u ustanovama kulture
  • 85. Međunarodni poljoprivredni sajam od 15. do 21. maja – Novosadski sajam
  • Međunarodna biciklistička trka „Trofej sajamskog grada“ 19. i 20. maja – Bulevar Evrope
  • Internacionalni festival kubanske muzike i plesa „Cubanero Salsa Festival“, od 24. do 27. maja – Centar grada i hotel Park
  • 63. Sterijino pozorje od 26. maja do 03. juna – Srpsko Narodno pozorište.

Kada je reč o rezultatima prošlogodišnjih kampanja, Turistička organizacija Grada Novog Sada može se pohvaliti činjenicom da je naplata boravišne takse u prva 3 meseca 2018. godine iznosila više od 8 miliona dinara, što je za 39,8% više nego u prva tri meseca prethodne godine.

Upravo iz tih razloga, TOGNS nastavlja sa promo kampanjom i tokom letnje sezone koja sledi. Već tokom meseca maja, startuju sa promotivnim aktivnostima prema domaćim turistima, kao i prema turistima u regionu, putem elektronskih medija i društvenih mreža. Kako tvrde, kampanja pod nazivom „Leto u Novom Sadu“ ima za cilj da informiše sugrađane, potencijalne turiste iz zemlje i regiona o svim mogućnostima za odmor koje imaju tokom boravka u Novom Sadu.

U ovom gradu će tokom maja, u organizaciji Turističke organizacije Srbije, boraviti i dve velike evropske TV kuće koje će snimati putopisne emisije za potrebe svog tržišta (Francuska i Velika Britanija), gde će Novi Sad imati značajno mesto promocije u tim emisijama.

Turistička organizacija Novog Sada će od sredine maja meseca ponovo krenuti i sa besplatnim promotivnim turama i to: dve ture na engleskom - Novi Sad iz jevrejskog ugla i Novi Sad iz ženskog ugla, i tri ture na srpskom - Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad iz jevrejskog ugla i Novi Sad iz ženskog ugla. Raspored ovih promotivnih tura možete pogledati OVDE.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....