Duhovita turistička kampanja glavnog grada Litvanije

19. Februar 2020
Duhovita turistička kampanja glavnog grada Litvanije

Tek 5 odsto Britanaca, 3 odsto Nemaca i 6 odsto Izraelaca je čulo za Vilnjus i zna gde se otprilike nalazi. Zato turistička zajednica ove metropole duhovitim kampanjama pokušava da privuče ljude.

Turistička organizacija glavnog grada Litvanije smatra kako veliki deo stranaca pojma nema gde se Vilnjus zapravo nalazi, pa su odlučili da se našale na svoj račun i pokrenuli su jednu neobičnu kampanju...

Ovo nije prvi put da su Litvanci prilično kreativni. Kampanja nazvana "Vilnjus: Čudesan gde god da mislite da je" šali se s neprepoznatljivošću grada, a zapravo se praktično nastavlja na nagrađivanu kampanju iz 2018. godine "Vilnjus: G tačka Evrope", koja je objašnjavala kako je glavni grad Litvanije poput G tačke jer "niko ne zna gde je, ali kad je nađete, fantastično je". 

Kako bi označili početak nove kampanje, na veb-stranici whereisvilnius.com moguće je zaigrati "igricu" u kojoj treba da označite gde se nalazi Vilnjus i na taj način možete da osvojite putovanje u grad. Naravno, na istoj stranici možete i da saznate po čemu je taj baltički grad poseban, pogotovo kad je reč o kulturi, umetnosti, istoriji, prirodnim znamenitostima...

Litvanci su i na ulicama Berlina napravili anketu s pitanjem "Gde je Vilnjus?", a potpuno nepoznavanje pokazao je velik broj ispitanika. Tako je litvanska prestonica "stavljana" u Ameriku, pa čak i u Afriku! Zato su, radi prepoznavanja, postavljeni veliki plakati u Londonu, Liverpulu i Berlinu, koji na duhovit način "pokazuju" gde se zapravo nalazi Vilnjus.

- Na kraju krajeva, naš cilj je da pokažemo da uopšte nije bitno gde se Vilnjus nalazi, već da se radi o sjajnom mestu za putovanje - objašnjava Inga Romanovskiene iz turističke zajednice, prenosi Pun kufer.

Kampanja je urađena tako da bude duhovita, pa su napravljene fotografije na kojima se znamenitosti grada nalaze na dnu mora, u svemiru i na mnogim drugim mestima, a devojke iz organizacije nose majice sa natpisima "Zabavljam se samo sa onima koji znaju gde je Vilnjus".

Izvor: B92

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...