Duhovita turistička kampanja glavnog grada Litvanije

19. February 2020
Duhovita turistička kampanja glavnog grada Litvanije

Tek 5 odsto Britanaca, 3 odsto Nemaca i 6 odsto Izraelaca je čulo za Vilnjus i zna gde se otprilike nalazi. Zato turistička zajednica ove metropole duhovitim kampanjama pokušava da privuče ljude.

Turistička organizacija glavnog grada Litvanije smatra kako veliki deo stranaca pojma nema gde se Vilnjus zapravo nalazi, pa su odlučili da se našale na svoj račun i pokrenuli su jednu neobičnu kampanju...

Ovo nije prvi put da su Litvanci prilično kreativni. Kampanja nazvana "Vilnjus: Čudesan gde god da mislite da je" šali se s neprepoznatljivošću grada, a zapravo se praktično nastavlja na nagrađivanu kampanju iz 2018. godine "Vilnjus: G tačka Evrope", koja je objašnjavala kako je glavni grad Litvanije poput G tačke jer "niko ne zna gde je, ali kad je nađete, fantastično je". 

Kako bi označili početak nove kampanje, na veb-stranici whereisvilnius.com moguće je zaigrati "igricu" u kojoj treba da označite gde se nalazi Vilnjus i na taj način možete da osvojite putovanje u grad. Naravno, na istoj stranici možete i da saznate po čemu je taj baltički grad poseban, pogotovo kad je reč o kulturi, umetnosti, istoriji, prirodnim znamenitostima...

Litvanci su i na ulicama Berlina napravili anketu s pitanjem "Gde je Vilnjus?", a potpuno nepoznavanje pokazao je velik broj ispitanika. Tako je litvanska prestonica "stavljana" u Ameriku, pa čak i u Afriku! Zato su, radi prepoznavanja, postavljeni veliki plakati u Londonu, Liverpulu i Berlinu, koji na duhovit način "pokazuju" gde se zapravo nalazi Vilnjus.

- Na kraju krajeva, naš cilj je da pokažemo da uopšte nije bitno gde se Vilnjus nalazi, već da se radi o sjajnom mestu za putovanje - objašnjava Inga Romanovskiene iz turističke zajednice, prenosi Pun kufer.

Kampanja je urađena tako da bude duhovita, pa su napravljene fotografije na kojima se znamenitosti grada nalaze na dnu mora, u svemiru i na mnogim drugim mestima, a devojke iz organizacije nose majice sa natpisima "Zabavljam se samo sa onima koji znaju gde je Vilnjus".

Izvor: B92

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....