Destinacija u Africi najtraženija za održavanje venčanja

25. Maj 2022
Zimbabve, Photo by Tatenda Mapigoti on Unsplash
Zimbabve, Photo by Tatenda Mapigoti on Unsplash

Nova studija kompanije za finansijska poređenje monei.co.uk otkriva najpopularnije destinacije za venčanja 2022. godine.

Prvo mesto zauzima Zimbabve u jugoistočnoj Africi, koji je zabeležio porast pretraga od 56% u odnosu na prethodnu godinu. Sa toliko toga u ponudi, to je destinacija koja može da ispuni viziju svakog para za njihov veliki dan, bilo da žele da se venčaju u safari loži uz mogućnost da u pozadini slika sa venčanja budu slonovi ili žele zadivljujući pogled na obale jezera Kariba.

Italija i Južna Afrika su zajedno na drugom mestu na listi 10 najpopularnijih destinacija, i beleže porast od 40% u odnosu na prethodnu godinu. Obe destinacije nude srećnim parovima mnogo izbora kada su u pitanju prelepe lokacije; od idiličnih vila smeštenih u valovitim brdima Toskane do prelepih južnoafričkih vinograda u Stelenbošu.

Portugal i Kenija zauzimaju četvrtu i petu poziciju, a slede ih zemlje koje su poznate po svojim prelepim plažama. Tajland zaokružuje pet najpopularnijih destinacija za venčanja kao rezultat porasta pretraga za 23% zahvaljujući onima koji sanjaju o venčanju u Phi Phi-u ili Puketu. Jamajka je na sedmom mestu, a slede Maroko, Brazil i Meksiko.

1. Zimbabve
Postoji više opcija za održavanje venčanja. Ako želite safari venčanje, nezaobilazan je Chengeta Safari Lodge koji se nalazi nedaleko od Hararea. Ovo zadivljujuće mesto vam daje priliku da kažete „Da“ okruženi sirovom lepotom koju Zimbabve nudi, dok zebre pasu u blizini na privatnom rezervatu od 13.000 hektara, pružajući beskrajne fotogenične pejzaže. Ako zamišljate venčanje pored vode, tu su kuće za čamce na jezeru Kariba, koje će „oplemeniti“ svaku fotografiju.

2. Italija
Od raskoššnih vila sa pogledom na valovite brežuljke Toskane do arhitekture Rima koja oduzima dah, Italija odiše romantikom iz svakog ugla. Za one koji žele luksuzno venčanje, Palazzo Gori Pannilini, hotel sa pet zvezdica nedaleko od Firence je savršeno mesto.

3. Južna Afrika
Južna Afrika nudi veliki izbor lokacija i okruženja gde parovi mogu da „stanu na ludi kamen“. Kejptaun je savršena lokacija za kosmopolitske tipove, a Bai Hotel je jedno od najpopularnijih mesta za venčanja u gradu, sa ekskluzivnim privatnim klubom na plaži sa pogledom na zaliv Kamps.

4. Portugal
Zahvaljujući toplom vremenu i čistim plavim Mediteranskim morem, Portugal je postao popularna destinacija za venčanja koja nudi čitav niz luksuznih mesta. Za manje ceremonije, postoji više golf klubova svetske klase u Algarveu koji će sigurno biti idilično okruženje. Ali za one koji žele više prostora za veće venčanje, neizbežan je Gremio Palace u srcu Lisabona - mala tajna bašta skrivena iza vrata prelepe ružičaste palate u istorijskoj četvrti, koja odiše šarmom i romantikom grada.

5. Kenija
Spokojno okruženje Kenije toliko je romantično da ga je čak i princ Vilijams izabrao kao mesto gde će zaprositi sadašnju vojvotkinju od Kembridža, Kejt Midlton. Ako želite safari venčanje, Kichva Tembo Tented Camp je mesto za vas! Nalazi se na privatnom posedu, te će sam čin venčanja biti intiman, a kao posebna atrakcija tu su divlje životinje i panoramski pogled na Nacionalni park Masai Mara.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Nagrada „Turistički cvet“ dodeljena najboljima u turizmu Srbije po 38. put
07. Decembar 2023
Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put...
Turizam
Rehabilitacioni centar kod Knjaževca dobija nove sadržaje
04. Decembar 2023
Opština Knjaževac raspisala je nabavku za radove na opremanju rehabilitacionog centra na...
Turizam
HORES predstavio projekat
28. Novembar 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Turizam
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. Novembar 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...