Destinacija u Africi najtraženija za održavanje venčanja

25. May 2022
Zimbabve, Photo by Tatenda Mapigoti on Unsplash
Zimbabve, Photo by Tatenda Mapigoti on Unsplash

Nova studija kompanije za finansijska poređenje monei.co.uk otkriva najpopularnije destinacije za venčanja 2022. godine.

Prvo mesto zauzima Zimbabve u jugoistočnoj Africi, koji je zabeležio porast pretraga od 56% u odnosu na prethodnu godinu. Sa toliko toga u ponudi, to je destinacija koja može da ispuni viziju svakog para za njihov veliki dan, bilo da žele da se venčaju u safari loži uz mogućnost da u pozadini slika sa venčanja budu slonovi ili žele zadivljujući pogled na obale jezera Kariba.

Italija i Južna Afrika su zajedno na drugom mestu na listi 10 najpopularnijih destinacija, i beleže porast od 40% u odnosu na prethodnu godinu. Obe destinacije nude srećnim parovima mnogo izbora kada su u pitanju prelepe lokacije; od idiličnih vila smeštenih u valovitim brdima Toskane do prelepih južnoafričkih vinograda u Stelenbošu.

Portugal i Kenija zauzimaju četvrtu i petu poziciju, a slede ih zemlje koje su poznate po svojim prelepim plažama. Tajland zaokružuje pet najpopularnijih destinacija za venčanja kao rezultat porasta pretraga za 23% zahvaljujući onima koji sanjaju o venčanju u Phi Phi-u ili Puketu. Jamajka je na sedmom mestu, a slede MarokoBrazil i Meksiko.

1. Zimbabve
Postoji više opcija za održavanje venčanja. Ako želite safari venčanje, nezaobilazan je Chengeta Safari Lodge koji se nalazi nedaleko od Hararea. Ovo zadivljujuće mesto vam daje priliku da kažete „Da“ okruženi sirovom lepotom koju Zimbabve nudi, dok zebre pasu u blizini na privatnom rezervatu od 13.000 hektara, pružajući beskrajne fotogenične pejzaže. Ako zamišljate venčanje pored vode, tu su kuće za čamce na jezeru Kariba, koje će „oplemeniti“ svaku fotografiju.

2. Italija
Od raskoššnih vila sa pogledom na valovite brežuljke Toskane do arhitekture Rima koja oduzima dah, Italija odiše romantikom iz svakog ugla. Za one koji žele luksuzno venčanje, Palazzo Gori Pannilini, hotel sa pet zvezdica nedaleko od Firence je savršeno mesto.

3. Južna Afrika
Južna Afrika nudi veliki izbor lokacija i okruženja gde parovi mogu da „stanu na ludi kamen“. Kejptaun je savršena lokacija za kosmopolitske tipove, a Bai Hotel je jedno od najpopularnijih mesta za venčanja u gradu, sa ekskluzivnim privatnim klubom na plaži sa pogledom na zaliv Kamps.

4. Portugal
Zahvaljujući toplom vremenu i čistim plavim Mediteranskim morem, Portugal je postao popularna destinacija za venčanja koja nudi čitav niz luksuznih mesta. Za manje ceremonije, postoji više golf klubova svetske klase u Algarveu koji će sigurno biti idilično okruženje. Ali za one koji žele više prostora za veće venčanje, neizbežan je Gremio Palace u srcu Lisabona - mala tajna bašta skrivena iza vrata prelepe ružičaste palate u istorijskoj četvrti, koja odiše šarmom i romantikom grada.

5. Kenija
Spokojno okruženje Kenije toliko je romantično da ga je čak i princ Vilijams izabrao kao mesto gde će zaprositi sadašnju vojvotkinju od Kembridža, Kejt Midlton. Ako želite safari venčanje, Kichva Tembo Tented Camp je mesto za vas! Nalazi se na privatnom posedu, te će sam čin venčanja biti intiman, a kao posebna atrakcija tu su divlje životinje i panoramski pogled na Nacionalni park Masai Mara.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...