Dani vojvođansko-bavarske kulture u Beškoj 1. i 2. septembra

25. Avgust 2017
Foto: Promo
Foto: Promo

U petak i subotu, 1. i 2. septembra 2017. godine održaće se šesta po redu manifestacija “Dani vojvođansko-bavarske kulture - BEŠKA FEST”, koja svojim međunarodnim karakterom i bogatim sadržajem privlači sve veći broj posetilaca.

Na terenu za male sportove u centru Beške biće organizovan Gastro fest, Etno festival i bogat kulturno-umetnički i zabavno-muzički program.

Nastupe brojnih vojvođanskih kulturno-umetničkih društava, muzičke grupe iz Bavarske i tamburaških orkestara, kao i pop-rok koncerte upotpuniće bogata gastronomska ponuda.

Bavarski specijaliteti - crvene kobasice sa bavarskom kiflom, bele kobasice sa bavarskom perecom i slatkom senfom, leberkez, zatim kuglofi, princregenten torta, kolač binenštih, ali i vojvođanski specijaliteti - beščanske kobasice, švargle, džigernjače, roštilj, zatim krofne, štrudle, pite, salčići samo su deo onoga što će posetioci imati priliku da probaju.

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske. Razlog organizovanja ovakvog festivala u Beški je taj što Beška ima dugogodišnju saradnju i partnerstvo sa bavarskom opštinom Karlshuld. Manifestacija stoga podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.

Organizatori “Beška festa” su Turistička organizacija opštine Inđija i Zavičajno društvo “Stara Beška”, suorganizatori KUD “Branko Radičević” i Društvo za negovanje duhovne kulture i tradicije “Etnoart” iz Inđije, a pokrovitelji Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...