Dani vojvođansko-bavarske kulture u Beškoj 1. i 2. septembra

25. August 2017
Foto: Promo
Foto: Promo

U petak i subotu, 1. i 2. septembra 2017. godine održaće se šesta po redu manifestacija “Dani vojvođansko-bavarske kulture - BEŠKA FEST”, koja svojim međunarodnim karakterom i bogatim sadržajem privlači sve veći broj posetilaca.

Na terenu za male sportove u centru Beške biće organizovan Gastro fest, Etno festival i bogat kulturno-umetnički i zabavno-muzički program.

Nastupe brojnih vojvođanskih kulturno-umetničkih društava, muzičke grupe iz Bavarske i tamburaških orkestara, kao i pop-rok koncerte upotpuniće bogata gastronomska ponuda.

Bavarski specijaliteti - crvene kobasice sa bavarskom kiflom, bele kobasice sa bavarskom perecom i slatkom senfom, leberkez, zatim kuglofi, princregenten torta, kolač binenštih, ali i vojvođanski specijaliteti - beščanske kobasice, švargle, džigernjače, roštilj, zatim krofne, štrudle, pite, salčići samo su deo onoga što će posetioci imati priliku da probaju.

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske. Razlog organizovanja ovakvog festivala u Beški je taj što Beška ima dugogodišnju saradnju i partnerstvo sa bavarskom opštinom Karlshuld. Manifestacija stoga podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.

Organizatori “Beška festa” su Turistička organizacija opštine Inđija i Zavičajno društvo “Stara Beška”, suorganizatori KUD “Branko Radičević” i Društvo za negovanje duhovne kulture i tradicije “Etnoart” iz Inđije, a pokrovitelji Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...