„Dani otvorenih vrata“ – prilika da bolje upoznate Novi Sad

24. Januar 2024
Image by Danilo Krnjaić from Pixabay
Image by Danilo Krnjaić from Pixabay

Turistička organizacija Grada Novog Sada zajedno sa ustanovama kulture i drugim privrednim subjektima, povodom Dana grada organizuje ,,Dane otvorenih vrata“ 3. i 4. februara. Tada će svi zainteresovani građani i gosti grada moći da posete potpuno besplatno brojne izložbe, predstave, koncerte, da pogledaju film ili da šetnjom po centru i tvrđavi saznaju nešto novo o ovom gradu. 

Besplatne promotivne turističke ture koje se organizuju u saradnji sa Udruženjem turističkih vodiča Novog Sada će biti na srpskom jeziku, a održaće se prema sledećem rasporedu:

Subota, 3. februar: Ture po centru grada održaće se u 10.00 i 11.00 časova, a tura na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 12.00 časova.

Nedelja, 4. februar: Tura po centru grada održaće se u 10.00 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11.00 i 12.00 časova.

Ture na Petrovaradinskoj tvrđavi obuhvatiće i posetu Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“, u kojoj se baštini i neguje tapiserijska umetnost više od šest decenija.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na veb sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Tokom 3. i 4. februara u brojnim ustanovama kulture održaće se ,,Dani otvorenih vrata“ koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom ovog grada.

Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama i organizacijama: Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, Muzej grada Novog Sada, Gradska koncertna dvorana, Gradska biblioteka, bioskop „Arena Cineplex“, Pozirište mladih, Srpsko narodno pozorište, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“, Svemirski muzej, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Turistička organizacija grada Novog Sada

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Holanđani ne smanjuju broj letova za Beograd
28. Februar 2024
Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines neće smanjivati broj nedeljnih...
Turizam
Zašto ove godine vredi posetiti Španiju?
26. Februar 2024
Španiju je u 2023. posetilo 48.000 Srba. Zahvaljujući letovima Er Srbije za Madrid,...
Turizam
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. Februar 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...
Turizam
Projekat
22. Februar 2024
Projekat „Prethistoric MetaHuman“ - digitalno oživljen čovek koji je pre 10.000...