„Dani otvorenih vrata“ – prilika da bolje upoznate Novi Sad

24. January 2024
Image by Danilo Krnjaić from Pixabay
Image by Danilo Krnjaić from Pixabay

Turistička organizacija Grada Novog Sada zajedno sa ustanovama kulture i drugim privrednim subjektima, povodom Dana grada organizuje ,,Dane otvorenih vrata“ 3. i 4. februara. Tada će svi zainteresovani građani i gosti grada moći da posete potpuno besplatno brojne izložbe, predstave, koncerte, da pogledaju film ili da šetnjom po centru i tvrđavi saznaju nešto novo o ovom gradu. 

Besplatne promotivne turističke ture koje se organizuju u saradnji sa Udruženjem turističkih vodiča Novog Sada će biti na srpskom jeziku, a održaće se prema sledećem rasporedu:

Subota, 3. februar: Ture po centru grada održaće se u 10.00 i 11.00 časova, a tura na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 12.00 časova.

Nedelja, 4. februar: Tura po centru grada održaće se u 10.00 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11.00 i 12.00 časova.

Ture na Petrovaradinskoj tvrđavi obuhvatiće i posetu Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“, u kojoj se baštini i neguje tapiserijska umetnost više od šest decenija.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na veb sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Tokom 3. i 4. februara u brojnim ustanovama kulture održaće se ,,Dani otvorenih vrata“ koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom ovog grada.

Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama i organizacijama: Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, Muzej grada Novog Sada, Gradska koncertna dvorana, Gradska biblioteka, bioskop „Arena Cineplex“, Pozirište mladih, Srpsko narodno pozorište, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“, Svemirski muzej, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Turistička organizacija grada Novog Sada

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...