Crna Gora u jednoj od najpoznatijih emisija o putovanjima ruskog govornog područja

13. Septembar 2018

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ambasade Crne Gore u Ukrajini, produkcijska ekipa jedne od najpoznatijih emisija o putovanjima ruskog govornog područja "Pismo i glava" („Orel i Reška“) boravila je u Crnoj Gori, u periodu od 6. do 10. jula ove godine, zbog snimanja epizode o ovoj destinaciji.

Reč je o izuzetno popularnom TV šou koji se emituje na TV stanicama u Ukrajini, Rusiji, Poljskoj, Belorusiji, Kazahstanu i Baltičkim zemljama i ima više od 2 miliona gledalaca na nedeljnom nivou i više od 200 miliona pregleda na YouTube kanalu.

Koncept emisije je takav da njeni glavni akteri na osnovu bacanja novčića odlučuju ko će u istoj destinaciji provesti vreme sa ograničenim budžetom od 100 dolara, a ko će od njih dvoje imati na raspolaganju “zlatnu karticu” sa neograničenim budžetom.

Ekipa produkcijske kuće obišla je sve lokalitete po Crnoj Gori, nakon čega su sami sastavili scenario i odabrali najbolje kadrove za emisiju, što je bio i glavni uslov da se Crna Gora nađe na listi njihovih avantura. Poseban akcenat je stavljen na turističku ponudu severa, o čemu govore i neke od izjava glavnih aktera ovog šou-a.

- Ovo je izvanredno, veoma sam srećan što sam odabrao da drugi dan provedem u planinama. Ne razumem kako turisti koji posete ovu državu i zadrže se na moru ne shvataju da propuštaju priliku da se upoznaju sa čarima severa. Moj izbor je gora. Ovo je Crna Gora, u samom nazivu skrivena je najveća tajna, predivno more uz čarobne gore - rekao je Orel.

- U Crnu Goru se zaljubite na prvi pogled, za upoznavanje sa lepotama ove države nije potreban veliki budžet. Najvažnije je da odvojite vreme, kako biste uživali u svim čarima i živopisnoj prirodi. No, dovoljno je i dva dana da spoznate da je ovo država u koju želite da se iznova vraćate - poručila je Reška.

Snimanje emisije podržali su Dukley Gardens, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, JP Aerodromi Crne Gore i lokalne turističke organizacije.

Epizoda o Crnoj Gori imala je televizijsku premijeru 9. septembra ove godine, a možete je pogledati i OVDE.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...