Crna Gora u jednoj od najpoznatijih emisija o putovanjima ruskog govornog područja

13. September 2018

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ambasade Crne Gore u Ukrajini, produkcijska ekipa jedne od najpoznatijih emisija o putovanjima ruskog govornog područja "Pismo i glava" („Orel i Reška“) boravila je u Crnoj Gori, u periodu od 6. do 10. jula ove godine, zbog snimanja epizode o ovoj destinaciji.

Reč je o izuzetno popularnom TV šou koji se emituje na TV stanicama u Ukrajini, Rusiji, Poljskoj, Belorusiji, Kazahstanu i Baltičkim zemljama i ima više od 2 miliona gledalaca na nedeljnom nivou i više od 200 miliona pregleda na YouTube kanalu.

Koncept emisije je takav da njeni glavni akteri na osnovu bacanja novčića odlučuju ko će u istoj destinaciji provesti vreme sa ograničenim budžetom od 100 dolara, a ko će od njih dvoje imati na raspolaganju “zlatnu karticu” sa neograničenim budžetom.

Ekipa produkcijske kuće obišla je sve lokalitete po Crnoj Gori, nakon čega su sami sastavili scenario i odabrali najbolje kadrove za emisiju, što je bio i glavni uslov da se Crna Gora nađe na listi njihovih avantura. Poseban akcenat je stavljen na turističku ponudu severa, o čemu govore i neke od izjava glavnih aktera ovog šou-a.

- Ovo je izvanredno, veoma sam srećan što sam odabrao da drugi dan provedem u planinama. Ne razumem kako turisti koji posete ovu državu i zadrže se na moru ne shvataju da propuštaju priliku da se upoznaju sa čarima severa. Moj izbor je gora. Ovo je Crna Gora, u samom nazivu skrivena je najveća tajna, predivno more uz čarobne gore - rekao je Orel.

- U Crnu Goru se zaljubite na prvi pogled, za upoznavanje sa lepotama ove države nije potreban veliki budžet. Najvažnije je da odvojite vreme, kako biste uživali u svim čarima i živopisnoj prirodi. No, dovoljno je i dva dana da spoznate da je ovo država u koju želite da se iznova vraćate - poručila je Reška.

Snimanje emisije podržali su Dukley Gardens, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, JP Aerodromi Crne Gore i lokalne turističke organizacije.

Epizoda o Crnoj Gori imala je televizijsku premijeru 9. septembra ove godine, a možete je pogledati i OVDE.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...