Četiri avio-kompanije stupile u vodeće svetsko partnerstvo

04. Februar 2020
Četiri avio-kompanije stupile u vodeće svetsko partnerstvo

Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic proširili su saradnju kojom putnicima nude još više desincija i opcija za lojalti programe kada putuju prema Evropi, Velikoj Britaniji i Severnoj Americi.

Novi partnerski sporazum omogućiće puticima ovih avio-kompanija nove rute, bolje rasporede letenja, kao i fleksibilniji način rezervacije letova preko mobilih uređaja, sajtova, aplikacija sve četiri avio-kompanije i putničkih agencija.

Ovim sporazumom se povezuje 238 gradova u Severnoj Americi, 98 u centralnoj Evropi i 16 u Velikoj Britaniji, što omogućava direktne ili letove sa jednim presedanjem do svakog kutka Severne Amerike. Pritom, sporazum omogućava i izbor od 110 transatlantskih ruta non-stop, i povećava putnički i kargo prevoz na 23 posto ukupnog transatlantskog  prevoza.

Lojalti programi navedenih avio-kompanija se takođe povezuju, što će putnicima doneti nove benefite počev od 13. februara 2020. Naime, svi korisnici programa za česte putnike (BlueBiz i Flying Blue) moći će da zarade i koriste milje, ali i pogodnosti Elite programa na svim letovima navedena četiri avio-prevoznika, bilo da se radi o prekookeanskim letovima, letovima unutar Evrope ili onim unutar Severne Amerike.

Godišnji prihodi od zajedničkog ulaganja procenjuju se na 13 milijardi dolara, a ukupan broj zaposlenih u sve 4 kompanije je preko 180.000.

Generalni direktori Virgin Atlantic-a, Delte i Air France-KLM-a, Šej Vajs, Ed Bastian i Bendžamin Smit istakli su zadovljstvo postignutim dogovorom, naglašavajući pogodnosti koje će putnici imati od ovog partnerstva.

- Novi sporazum predstavlja veliku prekretnicu koja će još više ojačati naše prisustvo na Atlantiku, omogućavajući našim putnicima izbor između četiri glavne avio-kompanije koje kombinuju mrežu - dodaoje izvršni direktor Air France-KLM grupe Benžamin Smit.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....