Četiri avio-kompanije stupile u vodeće svetsko partnerstvo

04. February 2020
Četiri avio-kompanije stupile u vodeće svetsko partnerstvo

Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic proširili su saradnju kojom putnicima nude još više desincija i opcija za lojalti programe kada putuju prema Evropi, Velikoj Britaniji i Severnoj Americi.

Novi partnerski sporazum omogućiće puticima ovih avio-kompanija nove rute, bolje rasporede letenja, kao i fleksibilniji način rezervacije letova preko mobilih uređaja, sajtova, aplikacija sve četiri avio-kompanije i putničkih agencija.

Ovim sporazumom se povezuje 238 gradova u Severnoj Americi, 98 u centralnoj Evropi i 16 u Velikoj Britaniji, što omogućava direktne ili letove sa jednim presedanjem do svakog kutka Severne Amerike. Pritom, sporazum omogućava i izbor od 110 transatlantskih ruta non-stop, i povećava putnički i kargo prevoz na 23 posto ukupnog transatlantskog  prevoza.

Lojalti programi navedenih avio-kompanija se takođe povezuju, što će putnicima doneti nove benefite počev od 13. februara 2020. Naime, svi korisnici programa za česte putnike (BlueBiz i Flying Blue) moći će da zarade i koriste milje, ali i pogodnosti Elite programa na svim letovima navedena četiri avio-prevoznika, bilo da se radi o prekookeanskim letovima, letovima unutar Evrope ili onim unutar Severne Amerike.

Godišnji prihodi od zajedničkog ulaganja procenjuju se na 13 milijardi dolara, a ukupan broj zaposlenih u sve 4 kompanije je preko 180.000.

Generalni direktori Virgin Atlantic-a, Delte i Air France-KLM-a, Šej Vajs, Ed Bastian i Bendžamin Smit istakli su zadovljstvo postignutim dogovorom, naglašavajući pogodnosti koje će putnici imati od ovog partnerstva.

- Novi sporazum predstavlja veliku prekretnicu koja će još više ojačati naše prisustvo na Atlantiku, omogućavajući našim putnicima izbor između četiri glavne avio-kompanije koje kombinuju mrežu - dodaoje izvršni direktor Air France-KLM grupe Benžamin Smit.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...