Bogat program za doček Nove godine u Beču

11. Decembar 2018
Novogodišnja staza na trgu ispred Gradske većnice ©stadtwien marketing
Novogodišnja staza na trgu ispred Gradske većnice ©stadtwien marketing

Doček Nove godine se širom Beča slavi veoma raskošno. Proslava u Starom gradu je omiljena, a dobro raspoloženje je zagarantovano i na brojnim gala večerama, svečanim balovima, u koncertnim dvoranama, operi, klubovima i modernim barovima.

Za goste je i ove godine spreman bogat i raznovrsan dnevni i večernji program počev od izložbi, preko koncerata, opere i opereta, kao i muzičkih specijaliteta kao što su „Bodyguard“ i „I am from Austria“.

Bečki Stari grad će se 31. decembra pretvoriti u veliki zabavni areal: od 14h do 2 sata iza ponoći gastronomi će servirati punč i najrazličitije kulinarske specijalitete, a na brojnim binama izvodiće se zabavni program, valcer, operete, rok i pop muzika, šlageri kao i nastupi diđžejeva. Posebno je popularna „klasična milja“ na Grabenu. Tu će u popodnevnim časovima biti organizovani kratki kursevi valcera, a prostor će biti dekorisan kao balska sala. U ponoć će na trgu ispred Gradske većnice i u Prateru stara godina biti ispraćena velikim vatrometom.

Jedinstvenu atmosferu za doček Nove godine nudi i krstarenje Dunavom, Novogodišnji bal u Hofburgu i Novogodišnje gala-večeri u Gradskoj skupštini i luksuznim hotelima. Luksuzni voz „Majestic Imperator“ nudi vožnju za doček Nove godine, a Bečka državna opera će tradicionalno izvoditi „Slepog miša“ Johana Štrausa.

Novogodišnje jutro će u Beču biti tradicionalno obeleženo doručkom protiv mamurluka na trgu ispred Gradske skupštine (od 10h), uz prenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije ne velikom platnu.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...