Beograd: Niz sportskih i rekreativnih manifestacija ovog vikenda

02. Oktobar 2019
Beograd: Niz sportskih i rekreativnih manifestacija ovog vikenda

Sekretarijat za sport i omladinu najavio je nekoliko sportskih i rekreativnih manifestacija u narednom periodu. U cilju promovisanja zdravog načina života, svakog oktobra realizuje se sportsko-rekreativna manifestacija „Pešačenjem do zdravlja”.

Povodom Svetskog dana pešačenja, ove godine pešačenje će biti organizovano u subotu i nedelju, 5. i 6. oktobra i to u subotu u Košutnjaku na trim stazi od 11 do 14 časova i u isto vreme na Ušću, šetalište od „Jahting kluba”, kao i u nedelju na Adi Ciganliji – od fontane kod restorana „Jezero”, od 10 do 14 sati.

Učesnicima će biti podeljen propagandni materijal, uz savete lekara i stručnjake sportske rekreacije koji promovišu ovu zdravu aktivnost.

Organizator je Asocijacija „Sport za sve”, a pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu.

Trofej Beograda u sportskom ribolovu

Trofej Beograda u sportskom ribolovu za mlađe kategorije organizuje i ove godine Asocijacija sportskih ribolovaca Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenje će se održati u Lazarevcu na jezeru „Stara Očaga”, u nedelju od 8 do 15 časova. Pravo učešća imaju takmičari sledećih kategorija: petlići, kadeti i kadetkinje do 15 godina, juniori do 20 godina i juniori do 25 godina.

Takmičenje je pojedinačno u svim kategorijama. Očekuje se učešće oko 60 takmičara. Pored ribolovaca iz beogradskih klubova očekuje se i učešće takmičara iz čitave Srbije. Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je u znatnoj meri realizaciji takmičenja, obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje. Sve dodatne informacije mogu se dobiti od sekretara asocijacije Ivana Vinca, na broj telefona 063/8697-196 ili na elektronsku adresu asrbeograd@yahoo.com .

Međunarodno plesno takmičenje „WDSF World Open Beo Dance”

Tradicionalno, osamnaesto prestižno međunarodno plesno takmičenje „WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda 2019” održaće se 4, 5. i 6. oktobra u „Belekspocentru”. Svetska plesna federacija prepoznala je kvalitet dosadašnje odlične organizacije i realizacije najprestižnijeg takmičenja u ovom delu Evrope, koje se već osamnaest godina održava u Srbiji. Veliki broj izuzetnih takmičara koji rado svake jeseni posećuju Beograd potvrđuje visok rejting takmičenja. 

Srbija i Beograd postali su nezaobilazna stanica sportskog plesa u svetskim razmerama. Očekuje se dolazak više od 500 plesnih parova iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Danske, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Makedonije, Mađarske, Mongolije, Norveške, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Litvanije, Slovačke, Turske, Španije, Nemačke i Srbije.

Parovi će se nadmetati u deset plesnih disciplina: pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep). Svečano otvaranje takmičenja „WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda” uz defile učesnika biće u subotu u 20 časova, a zatvaranje u nedelju u 22 sata. Kvalifikacije će se odvijati u toku dana, a finalni deo svakog dana je od 20 sati.

Jedno od najvećih plesnih manifestacija, takmičenja u sportskom plesu u ovom delu Evrope, iza kojeg stoje Međunarodna federacija sportskog plesa – WDSF, Plesni savez Srbije i Plesni savez Beograda, podržavaju i Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo omladine i sporta, a organizator i realizator takmičenja je, ispred Plesnog saveza Srbije, Plesni klub „BeoDance” iz Beograda.

Čast i potvrda dobre organizacije jeste i odluka WDSF-a da za ovu godinu Beogradu dodeli i organizaciju Svetskog prvenstva u modernim plesovima „2019 WDSF World Championship Disco Dance” koje će se održati u petak, 4. oktobra. Tako će Beograd pored latino-američkih i standardnih plesača ugostiti i disko dens igrače.

Izvor: beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
TOB otvorio nautičku sezonu
20. Mart 2023
Uplovljavanjem broda „Viking life”, sa 176 gostiju iz SAD na pristanište...
Turizam
EU poklanja 35.000 karata za putovanje mladima
20. Mart 2023
Evropska komisija je najavila novi krug programa DiscoverEu (Otkrij Evropu) u kojem će mladim...
Turizam
Povodom otvaranja nove sezone, besplatan ulaz u Keltsko selo u Inđiji
17. Mart 2023
Nova sezona u turističkom kompleksu Keltsko selo počinje u subotu 18. marta, a tim povodom...
Turizam
Air Serbia širi poslovanje u Nišu
17. Mart 2023
Posle izuzetno dobrog odziva na nedavno završenom konkursu za nove agente kontakt centra...