Beograd: Niz sportskih i rekreativnih manifestacija ovog vikenda

02. October 2019
Beograd: Niz sportskih i rekreativnih manifestacija ovog vikenda

Sekretarijat za sport i omladinu najavio je nekoliko sportskih i rekreativnih manifestacija u narednom periodu. U cilju promovisanja zdravog načina života, svakog oktobra realizuje se sportsko-rekreativna manifestacija „Pešačenjem do zdravlja”.

Povodom Svetskog dana pešačenja, ove godine pešačenje će biti organizovano u subotu i nedelju, 5. i 6. oktobra i to u subotu u Košutnjaku na trim stazi od 11 do 14 časova i u isto vreme na Ušću, šetalište od „Jahting kluba”, kao i u nedelju na Adi Ciganliji – od fontane kod restorana „Jezero”, od 10 do 14 sati.

Učesnicima će biti podeljen propagandni materijal, uz savete lekara i stručnjake sportske rekreacije koji promovišu ovu zdravu aktivnost.

Organizator je Asocijacija „Sport za sve”, a pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu.

Trofej Beograda u sportskom ribolovu

Trofej Beograda u sportskom ribolovu za mlađe kategorije organizuje i ove godine Asocijacija sportskih ribolovaca Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenje će se održati u Lazarevcu na jezeru „Stara Očaga”, u nedelju od 8 do 15 časova. Pravo učešća imaju takmičari sledećih kategorija: petlići, kadeti i kadetkinje do 15 godina, juniori do 20 godina i juniori do 25 godina.

Takmičenje je pojedinačno u svim kategorijama. Očekuje se učešće oko 60 takmičara. Pored ribolovaca iz beogradskih klubova očekuje se i učešće takmičara iz čitave Srbije. Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je u znatnoj meri realizaciji takmičenja, obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje. Sve dodatne informacije mogu se dobiti od sekretara asocijacije Ivana Vinca, na broj telefona 063/8697-196 ili na elektronsku adresu asrbeograd@yahoo.com .

Međunarodno plesno takmičenje „WDSF World Open Beo Dance”

Tradicionalno, osamnaesto prestižno međunarodno plesno takmičenje „WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda 2019” održaće se 4, 5. i 6. oktobra u „Belekspocentru”. Svetska plesna federacija prepoznala je kvalitet dosadašnje odlične organizacije i realizacije najprestižnijeg takmičenja u ovom delu Evrope, koje se već osamnaest godina održava u Srbiji. Veliki broj izuzetnih takmičara koji rado svake jeseni posećuju Beograd potvrđuje visok rejting takmičenja. 

Srbija i Beograd postali su nezaobilazna stanica sportskog plesa u svetskim razmerama. Očekuje se dolazak više od 500 plesnih parova iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Danske, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Makedonije, Mađarske, Mongolije, Norveške, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Litvanije, Slovačke, Turske, Španije, Nemačke i Srbije.

Parovi će se nadmetati u deset plesnih disciplina: pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep). Svečano otvaranje takmičenja „WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda” uz defile učesnika biće u subotu u 20 časova, a zatvaranje u nedelju u 22 sata. Kvalifikacije će se odvijati u toku dana, a finalni deo svakog dana je od 20 sati.

Jedno od najvećih plesnih manifestacija, takmičenja u sportskom plesu u ovom delu Evrope, iza kojeg stoje Međunarodna federacija sportskog plesa – WDSF, Plesni savez Srbije i Plesni savez Beograda, podržavaju i Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo omladine i sporta, a organizator i realizator takmičenja je, ispred Plesnog saveza Srbije, Plesni klub „BeoDance” iz Beograda.

Čast i potvrda dobre organizacije jeste i odluka WDSF-a da za ovu godinu Beogradu dodeli i organizaciju Svetskog prvenstva u modernim plesovima „2019 WDSF World Championship Disco Dance” koje će se održati u petak, 4. oktobra. Tako će Beograd pored latino-američkih i standardnih plesača ugostiti i disko dens igrače.

Izvor: beoinfo

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...