Akcija "Dan pešačenja" 14. septembra širom Srbije

06. Septembar 2019
Akcija 'Dan pešačenja' 14. septembra širom Srbije

Nacionalna akcija “Dan pešačenja” u organizaciji Planinarskog saveza Srbije održaće se 14. septembra paraleno u gotovo svim gradovima i opštinama u Srbiji sa posebnim akcentom na veće gradske centre - Beograd, Novi Sad, Niš, Kruševac, Suboticu, Kragujevac, Leskovac...

U ovogodišnju akciju je uključeno svih 170 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Pošto je akcija rekreativnog karaktera, očekuje se učešće 50.000-70.000 ljudi u Srbiji.
  
- "Dan pešačenja" predstavlja poziv čitavoj javnosti u Srbiji da se dog dana "pokrene" i "hoda". Aktivno pozivamo stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce, studente... da se toga dana priključe akciji, nebitno da li prepešače 100 metara ili predviđenu stazu. Neka svaki vaš korak postane lakši, praćen osmehom. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da u najboljem društvu istražite radost hodanja. Toga dana može da se pešači po ulicama, parkovima, prirodi, planinama... Tog dana SRBIJA HODA! - navodi se u saopštenju Planinarskog saveza Srbije.

Budući da planinarstvo nije samo sport već i način života, Planinarski savez od ove godine pokreće kampanju i niz direktnih akcija na teritoriji cele Srbije pod sloganom "PLANINE ZOVU! Idemo!".  Kampanja je motivacionog karaktera sa jasnim pozivom našim ljudima (pre svega mladima) da se aktivno ili rekreativno, kao i u što većem broju uključe u akcije Planinarskog saveza Srbije. Pored popularizacije i omasovljenja planinarstva, cilj kampanje je i promocija zdravog načina života, očuvanje prirode i edukacija.

Planinarski savez Srbije je nacionalni granski sportski savez u koji su, kao članovi, udružene osnovne sportske planinarske i planinarsko-skijaške organizacije-klubovi. Osnovnih organizacija je trenutno 174, sa članstvom koje broji 17.256 ljudi. Na nivou godine organizuju preko 100 takmičenja i akcija sa lokalnim i republičkim karakterom i one okupljaju zaista impozantan broj učesnika. Pored aktivnosti u Srbiji, PSS je zadužen i za planiranje i organizaciju ekspedicija koje osvajaju najviše svetske vrhove.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...