Akcija "Dan pešačenja" 14. septembra širom Srbije

06. September 2019
Akcija 'Dan pešačenja' 14. septembra širom Srbije

Nacionalna akcija “Dan pešačenja” u organizaciji Planinarskog saveza Srbije održaće se 14. septembra paraleno u gotovo svim gradovima i opštinama u Srbiji sa posebnim akcentom na veće gradske centre - Beograd, Novi Sad, Niš, Kruševac, Suboticu, Kragujevac, Leskovac...

U ovogodišnju akciju je uključeno svih 170 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Pošto je akcija rekreativnog karaktera, očekuje se učešće 50.000-70.000 ljudi u Srbiji.
  
- "Dan pešačenja" predstavlja poziv čitavoj javnosti u Srbiji da se dog dana "pokrene" i "hoda". Aktivno pozivamo stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce, studente... da se toga dana priključe akciji, nebitno da li prepešače 100 metara ili predviđenu stazu. Neka svaki vaš korak postane lakši, praćen osmehom. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da u najboljem društvu istražite radost hodanja. Toga dana može da se pešači po ulicama, parkovima, prirodi, planinama... Tog dana SRBIJA HODA! - navodi se u saopštenju Planinarskog saveza Srbije.

Budući da planinarstvo nije samo sport već i način života, Planinarski savez od ove godine pokreće kampanju i niz direktnih akcija na teritoriji cele Srbije pod sloganom "PLANINE ZOVU! Idemo!".  Kampanja je motivacionog karaktera sa jasnim pozivom našim ljudima (pre svega mladima) da se aktivno ili rekreativno, kao i u što većem broju uključe u akcije Planinarskog saveza Srbije. Pored popularizacije i omasovljenja planinarstva, cilj kampanje je i promocija zdravog načina života, očuvanje prirode i edukacija.

Planinarski savez Srbije je nacionalni granski sportski savez u koji su, kao članovi, udružene osnovne sportske planinarske i planinarsko-skijaške organizacije-klubovi. Osnovnih organizacija je trenutno 174, sa članstvom koje broji 17.256 ljudi. Na nivou godine organizuju preko 100 takmičenja i akcija sa lokalnim i republičkim karakterom i one okupljaju zaista impozantan broj učesnika. Pored aktivnosti u Srbiji, PSS je zadužen i za planiranje i organizaciju ekspedicija koje osvajaju najviše svetske vrhove.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...