16. Drinska regata "Drina je samo jedna" 6. avgusta

05. Avgust 2022
ilustracija, Image by Andreas from Pixabay
ilustracija, Image by Andreas from Pixabay

Šesnaesta Drinska regata "Drina je samo jedna", u organizaciji Grada Loznice, biće održana u subotu 6. avgusta, sa startom u Malom Zvorniku, a voziće se do Žićine plaže, navedeno je na sajtu grada.

- Turizam je već godinama jedna od najvažnijih privrednih grana u našem gradu i verovatno ne postoji osoba u državi ili regionu, koja nije čula za Banju Koviljaču, Tršić, Gučevo, Drinu. To su naše najveće turističke destinacije, koje svake godine posećuje veliki broj turista - rekao je gradski menadžer Dejan Stalović.

Kapetan regate i član Gradskog veća Milan Nedeljković naveo je da je start regate u 10 časova u Malom Zvorniku, a na cilj je u 14 sati na Žićinoj plaži. Registracija učesnika obavljaće se od 7 sati pa do polaska u Malom Zvorniku.

- Ovogodišnja regata biće jedna od najposećenijih do sada. Tradicionalni vojnički pasulj biće pripremljen na Žićinoj plaži, gde će u 9 časova biti organizovano takmičenje u pecanju i vožnja kajakom za sve zainteresovane sugrađane za šta se pobrinuo Kajak klub Loznica - kazao je on.

Nedeljković je istakao da se Turistička organizacija Loznice potrudila da na plaži bude dnevna žurka uz di džeja i da je obezbeđen veliki broj poklona i rekvizita sa obeležjima Grada Loznice, koji će biti podeljeni učesnicima.

Za sve učesnike regate obezbeđen je besplatan autobuski prevoz do Malog Zvornika, a polasci su u 8 časova sa glavne Autobuske stanice i u 8.30 iz centra Banje Koviljače.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...