16. Drinska regata "Drina je samo jedna" 6. avgusta

05. August 2022
ilustracija, Image by Andreas from Pixabay
ilustracija, Image by Andreas from Pixabay

Šesnaesta Drinska regata "Drina je samo jedna", u organizaciji Grada Loznice, biće održana u subotu 6. avgusta, sa startom u Malom Zvorniku, a voziće se do Žićine plaže, navedeno je na sajtu grada.

- Turizam je već godinama jedna od najvažnijih privrednih grana u našem gradu i verovatno ne postoji osoba u državi ili regionu, koja nije čula za Banju Koviljaču, Tršić, Gučevo, Drinu. To su naše najveće turističke destinacije, koje svake godine posećuje veliki broj turista - rekao je gradski menadžer Dejan Stalović.

Kapetan regate i član Gradskog veća Milan Nedeljković naveo je da je start regate u 10 časova u Malom Zvorniku, a na cilj je u 14 sati na Žićinoj plaži. Registracija učesnika obavljaće se od 7 sati pa do polaska u Malom Zvorniku.

- Ovogodišnja regata biće jedna od najposećenijih do sada. Tradicionalni vojnički pasulj biće pripremljen na Žićinoj plaži, gde će u 9 časova biti organizovano takmičenje u pecanju i vožnja kajakom za sve zainteresovane sugrađane za šta se pobrinuo Kajak klub Loznica - kazao je on.

Nedeljković je istakao da se Turistička organizacija Loznice potrudila da na plaži bude dnevna žurka uz di džeja i da je obezbeđen veliki broj poklona i rekvizita sa obeležjima Grada Loznice, koji će biti podeljeni učesnicima.

Za sve učesnike regate obezbeđen je besplatan autobuski prevoz do Malog Zvornika, a polasci su u 8 časova sa glavne Autobuske stanice i u 8.30 iz centra Banje Koviljače.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...