"Dobrodošli u Beograd" novi promo film Turističke organizacije Beograda

22. Decembar 2022
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

„Upoznajte Beograd na mestu gde se sreću Beograđani. Na mestu gde se sreću stari Beograd sa modernim životom evropske prestonice“, reči su kojima počinje novi promo film Turističke organizacije Beograda u kom se pozivaju gosti sa svih strana sveta da posete, iskuse i dožive srpsku prestonicu.

Uz spektakularne kadrove Beograda iz vazduha u kojima dominiraju Beogradska tvrđava, ušće Save u Dunav, monumentalni Hram svetog Save, u filmu učestvuju i naši poznati glumci, koji na ličan i emotivan način prenose delić svog iskustva i doživljaja života u Beogradu.

Video potpisuje naš poznati autor Dušan Stojančević, čiji prethodni film „Beogradska ljubavna priča“ je obišao svet promovišući našu prestonicu, a „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ je prošle godine nagrađen na prestižnim međunarodnim takmičenjima turističkih filmova iz celog sveta.

- Beograd mi je večita inspiracija, grad u kome sam rođen, živim, i imam stalnu potrebu da ga prikazujem iz nekog novog ugla. Beograd čine ljudi, njihova toplina i gostoprimstvo. Posle nekoliko filmova snimljenih u saradnji sa TO Beograda, po prvi put sam imao priliku da radim igranu formu, sa glumcima. To je rezultiralo serijom od pet kratkih spotova o najvažnijim gradskim ambijentalnim celanama, od kojih smo napravili jedinstven video za koji se nadam da će svi u njemu uživati - rekao je Dušan Stojančević.

- Ovo je grad ispunjen istorijom i velikim pričama, kojih je ovaj grad prepun. Mi smo uspeli da neke od njih pretočimo u ovaj video za koji sam uveren da će inspirisati veliki broj gostiju iz celog sveta da posete Beograd - istakao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, i dodao da će TOB ovim filmom konkurisati u seriji međunarodnih festivala turitičkih filomova tokom 2023. godine.

Šta je tajna tradicije odlaska svih generacija Beograđana na Beogradsku tvrđavu, koja mesta u Beogradu pričaju priču o ocu i sinu, začetnicima srpske države, i koji je najveći od velikana koji svojim umom stvaraju misterije, može se saznati u novom promo filmu o Beogradu.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Uskoro počinju uskršnji vašari u Beču
04. Mart 2024
Tradicionalni bečki uskršnji sajmovi ove godine otvaraju svoje kapije već od sredine...
Turizam
Holanđani ne smanjuju broj letova za Beograd
28. Februar 2024
Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines neće smanjivati broj nedeljnih...
Turizam
Zašto ove godine vredi posetiti Španiju?
26. Februar 2024
Španiju je u 2023. posetilo 48.000 Srba. Zahvaljujući letovima Er Srbije za Madrid,...
Turizam
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. Februar 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...