"Dobrodošli u Beograd" novi promo film Turističke organizacije Beograda

22. Decembar 2022
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

„Upoznajte Beograd na mestu gde se sreću Beograđani. Na mestu gde se sreću stari Beograd sa modernim životom evropske prestonice“, reči su kojima počinje novi promo film Turističke organizacije Beograda u kom se pozivaju gosti sa svih strana sveta da posete, iskuse i dožive srpsku prestonicu.

Uz spektakularne kadrove Beograda iz vazduha u kojima dominiraju Beogradska tvrđava, ušće Save u Dunav, monumentalni Hram svetog Save, u filmu učestvuju i naši poznati glumci, koji na ličan i emotivan način prenose delić svog iskustva i doživljaja života u Beogradu.

Video potpisuje naš poznati autor Dušan Stojančević, čiji prethodni film „Beogradska ljubavna priča“ je obišao svet promovišući našu prestonicu, a „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ je prošle godine nagrađen na prestižnim međunarodnim takmičenjima turističkih filmova iz celog sveta.

- Beograd mi je večita inspiracija, grad u kome sam rođen, živim, i imam stalnu potrebu da ga prikazujem iz nekog novog ugla. Beograd čine ljudi, njihova toplina i gostoprimstvo. Posle nekoliko filmova snimljenih u saradnji sa TO Beograda, po prvi put sam imao priliku da radim igranu formu, sa glumcima. To je rezultiralo serijom od pet kratkih spotova o najvažnijim gradskim ambijentalnim celanama, od kojih smo napravili jedinstven video za koji se nadam da će svi u njemu uživati - rekao je Dušan Stojančević.

- Ovo je grad ispunjen istorijom i velikim pričama, kojih je ovaj grad prepun. Mi smo uspeli da neke od njih pretočimo u ovaj video za koji sam uveren da će inspirisati veliki broj gostiju iz celog sveta da posete Beograd - istakao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, i dodao da će TOB ovim filmom konkurisati u seriji međunarodnih festivala turitičkih filomova tokom 2023. godine.

Šta je tajna tradicije odlaska svih generacija Beograđana na Beogradsku tvrđavu, koja mesta u Beogradu pričaju priču o ocu i sinu, začetnicima srpske države, i koji je najveći od velikana koji svojim umom stvaraju misterije, može se saznati u novom promo filmu o Beogradu.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...