"Dobrodošli u Beograd" novi promo film Turističke organizacije Beograda

22. December 2022
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

„Upoznajte Beograd na mestu gde se sreću Beograđani. Na mestu gde se sreću stari Beograd sa modernim životom evropske prestonice“, reči su kojima počinje novi promo film Turističke organizacije Beograda u kom se pozivaju gosti sa svih strana sveta da posete, iskuse i dožive srpsku prestonicu.

Uz spektakularne kadrove Beograda iz vazduha u kojima dominiraju Beogradska tvrđava, ušće Save u Dunav, monumentalni Hram svetog Save, u filmu učestvuju i naši poznati glumci, koji na ličan i emotivan način prenose delić svog iskustva i doživljaja života u Beogradu.

Video potpisuje naš poznati autor Dušan Stojančević, čiji prethodni film „Beogradska ljubavna priča“ je obišao svet promovišući našu prestonicu, a „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ je prošle godine nagrađen na prestižnim međunarodnim takmičenjima turističkih filmova iz celog sveta.

- Beograd mi je večita inspiracija, grad u kome sam rođen, živim, i imam stalnu potrebu da ga prikazujem iz nekog novog ugla. Beograd čine ljudi, njihova toplina i gostoprimstvo. Posle nekoliko filmova snimljenih u saradnji sa TO Beograda, po prvi put sam imao priliku da radim igranu formu, sa glumcima. To je rezultiralo serijom od pet kratkih spotova o najvažnijim gradskim ambijentalnim celanama, od kojih smo napravili jedinstven video za koji se nadam da će svi u njemu uživati - rekao je Dušan Stojančević.

- Ovo je grad ispunjen istorijom i velikim pričama, kojih je ovaj grad prepun. Mi smo uspeli da neke od njih pretočimo u ovaj video za koji sam uveren da će inspirisati veliki broj gostiju iz celog sveta da posete Beograd - istakao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, i dodao da će TOB ovim filmom konkurisati u seriji međunarodnih festivala turitičkih filomova tokom 2023. godine.

Šta je tajna tradicije odlaska svih generacija Beograđana na Beogradsku tvrđavu, koja mesta u Beogradu pričaju priču o ocu i sinu, začetnicima srpske države, i koji je najveći od velikana koji svojim umom stvaraju misterije, može se saznati u novom promo filmu o Beogradu.

Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
Beograd povezan avio-linijama sa više od 70 novih destinacija širom SAD-a
27. January 2023
Air Serbia je proširila međukompanijsku (interline) saradnju sa American Airlines,...
Tourism
Besplatne turističke ture povodom Dana grada Novog Sada
25. January 2023
Carica Marija Terezija 1. februara 1748. godine potpisala je „Povelju slobodnog...
Tourism
EU opredelila sredstva za kreativnost u turizmu - Nagrađeno 12 projekata u Srbiji
24. January 2023
Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti...
Tourism
Šta predviđa Nacrt programa razvoja turizma u Vojvodini 2023-2025?
24. January 2023
U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, juče je u Novom Sadu održana...