"Dobrodošli u Beograd" novi promo film Turističke organizacije Beograda

22. December 2022
Foto: Turisticki Svet
Foto: Turisticki Svet

„Upoznajte Beograd na mestu gde se sreću Beograđani. Na mestu gde se sreću stari Beograd sa modernim životom evropske prestonice“, reči su kojima počinje novi promo film Turističke organizacije Beograda u kom se pozivaju gosti sa svih strana sveta da posete, iskuse i dožive srpsku prestonicu.

Uz spektakularne kadrove Beograda iz vazduha u kojima dominiraju Beogradska tvrđava, ušće Save u Dunav, monumentalni Hram svetog Save, u filmu učestvuju i naši poznati glumci, koji na ličan i emotivan način prenose delić svog iskustva i doživljaja života u Beogradu.

Video potpisuje naš poznati autor Dušan Stojančević, čiji prethodni film „Beogradska ljubavna priča“ je obišao svet promovišući našu prestonicu, a „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“ je prošle godine nagrađen na prestižnim međunarodnim takmičenjima turističkih filmova iz celog sveta.

- Beograd mi je večita inspiracija, grad u kome sam rođen, živim, i imam stalnu potrebu da ga prikazujem iz nekog novog ugla. Beograd čine ljudi, njihova toplina i gostoprimstvo. Posle nekoliko filmova snimljenih u saradnji sa TO Beograda, po prvi put sam imao priliku da radim igranu formu, sa glumcima. To je rezultiralo serijom od pet kratkih spotova o najvažnijim gradskim ambijentalnim celanama, od kojih smo napravili jedinstven video za koji se nadam da će svi u njemu uživati - rekao je Dušan Stojančević.

- Ovo je grad ispunjen istorijom i velikim pričama, kojih je ovaj grad prepun. Mi smo uspeli da neke od njih pretočimo u ovaj video za koji sam uveren da će inspirisati veliki broj gostiju iz celog sveta da posete Beograd - istakao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, i dodao da će TOB ovim filmom konkurisati u seriji međunarodnih festivala turitičkih filomova tokom 2023. godine.

Šta je tajna tradicije odlaska svih generacija Beograđana na Beogradsku tvrđavu, koja mesta u Beogradu pričaju priču o ocu i sinu, začetnicima srpske države, i koji je najveći od velikana koji svojim umom stvaraju misterije, može se saznati u novom promo filmu o Beogradu.

Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
Memić: Još 100 hiljada vaučera dostupno od 30. maja
26. May 2023
Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je da od sledećeg utorka, 30. maja, počinje...
Tourism
Motivi Beograda na tapetama
26. May 2023
Turistička organizacija Beograda pozvala je umetnike, dizajnere, slikare, fotografe, dizajnere...
Tourism
Otvara se sezona na Kopa plaži u Beču
24. May 2023
Dolaskom toplih dana se otvara sezona kupanja na Kopa plaži u Beču. Grad je proteklih godina...
Tourism
Kongresni biro Srbije na sajmu IMEX Frankfurt 2023.
24. May 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije u periodu od 22. do 25. maja 2023. godine...