"Aeroflot" predstavio novi meni u biznis klasi

31. Avgust 2017
'Aeroflot' predstavio novi meni u biznis klasi

"Aeroflot" i Festival ruskih restorana organizovali su u kulinarskoj školi "Chefshows by Novikov" prvo kulinarsko takmičenje pod nazivom "High Flyers" za sastavljanje menija za putnike biznis i comfort klase.

Takmičenje je pilot projekat i deo budućeg projekta ove avio-kompanije, koji ima za cilj otkrivanje novih imena u gastronomiji i razvijanje Aeroflotovog keteringa.

Nakon preliminarne selekcije brojnih prijavljenih, u finale se plasiralo osam šefova iz pet gradova – Moskva, Sankt Peterburg, Soči, Novosibirsk i Vladivostok, a svaki od njih je imao zadatak da pripremi 3 topla obroka za Aeroflotovog putnika biznis klase uključujući jelo od ribe, vegeterijansko jelo i jelo od mesa.

Recepti su morali biti u skladu sa listom proizvoda i zahteva za “on-board” ketering, a profesionalni žiri je ocenjivao ukus i izgled jela na skali od jedan do deset poena, te je pobednik određen na osnovu najvećeg broja poena za sva tri jela.

Prvu nagradu dobio je Evgeny Vikentev, glavni šef u restoranu "Wine Cabinet and Hamlet + Jacks" iz Sankt Peterburga. Drugo mesto osvojio je Igor Grishechkin, takođe iz Sankt Peterburga, šef u restoranu "COCOCO", dok je treće mesto zauzeo Vitaly Istomin, glavni šef restorana "Technikum" iz Moskve.

"Aeroflot" je postao prva avio-kompanija iz Rusije koja je dobila status avio-kompanije sa 4 zvezdice za kvalitet usluge od strane "Skytrax"-a, merodavne globalne rejting agencije. Aeroflot je u nekoliko navrata proglašavan za jednu od najboljih svetskih aviokompanija za “on-board” ketering, rangiran u top 10 od strane američkog magazina "Global Traveller". U junu, Aeroflot je pobedio u dve kategorije "High Taste" nagrada od strane "Business Travellers" Rusija/CIS.

Internacionalno priznati šefovi, uključujući i one s Mišlenovim zvezdicama, tradicionalno su učestvovali u sastavljanju Aeroflotovog menija. Aviokompanija sada unapređuje svoju težnju za novim, kreativnim idejama od strane novih ruskih talenata.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...