"Aeroflot" predstavio novi meni u biznis klasi

31. August 2017
'Aeroflot' predstavio novi meni u biznis klasi

"Aeroflot" i Festival ruskih restorana organizovali su u kulinarskoj školi "Chefshows by Novikov" prvo kulinarsko takmičenje pod nazivom "High Flyers" za sastavljanje menija za putnike biznis i comfort klase.

Takmičenje je pilot projekat i manji deo budućeg projekta ove avio-kompanije, koji ima za cilj otkrivanje novih imena u gastronomiji i razvijanje Aeroflotovog keteringa.

Nakon preliminarne selekcije brojnih prijavljenih, u finale se plasiralo osam šefova iz pet gradova – Moskva, Sankt Peterburg, Soči, Novosibirsk i Vladivostok, a svaki od njih je imao zadatak da pripremi 3 topla obroka za Aeroflotovog putnika biznis klase uključujući jelo od ribe, vegeterijansko jelo i jelo od mesa.

Recepti su morali biti u skladu sa listom proizvoda i zahteva za “on-board” ketering, a profesionalni žiri je ocenjivao ukus i izgled jela na skali od jedan do deset poena, te je pobednik određen na osnovu najvećeg broja poena za sva tri jela.

Prvu nagradu dobio je Evgeny Vikentev, glavni šef u restoranu "Wine Cabinet and Hamlet + Jacks" iz Sankt Peterburga. Drugo mesto osvojio je Igor Grishechkin, takođe iz Sankt Peterburga, šefu u restoranu "COCOCO", dok je treće mesto zauzeo Vitaly Istomin, glavni šef restorana "Technikum" iz Moskve.

Aeroflot je postao prva avio-kompanija iz Rusije koja je dobila status avio-kompanije sa 4 zvezdice za kvalitet usluge od strane "Skytrax"-a, merodavne globalne rejting agencije. Aeroflot je u nekoliko navrata proglašavan za jednu od najboljih svetskih aviokompanija za “on-board” ketering, rangiran u top 10 od strane američkog magazina "Global Traveller". U junu, Aeroflot je pobedio u dve kategorije "High Taste" nagrada od strane "Business Travellers" Rusija/CIS.

Internacionalno priznati šefovi, uključujući i one s Mišlenovim zvezdicama, tradicionalno su učestvovali u sastavljanju Aeroflotovog menija. Aviokompanija sada unapređuje svoju težnju za novim, kreativnim idejama od strane novih ruskih talenata.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....