Srbija na listi preporučenih destinacija za građane Dubaija

24. Jun 2020
Golubački grad, Foto: Turistički Svet
Golubački grad, Foto: Turistički Svet

Jedno od vodećih turističkih informativnih glasila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, portal WhatsOn.ae uvrstio je Srbiju na listu preporučenih destinacija za letnja putovanja državljana i rezidenata Dubaija, što će, očekuje se, doprineti povećanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne države zanimljive destinacije, naročito tokom leta.

WhatsOn koji je u 2020. godini zabeležio preko tri miliona individualnih poseta, navodi da se u Srbiju može bezbedno putovati i da se turistički objekti, restorani i šoping centri ponovo otvaraju širom zemlje. Dodatno, WhatsOn najavljuje obnavljanje putničkog avio-saobraćaja između Dubaija i Srbije od 4. jula. Centar za ekonomske odnose Privredne komore Srbije, predstavništvo u Dubaiju kao i Udruženje za turizam PKS, u saradnji sa hotelijerima i agencijama, narednih nekoliko meseci, intenzivno će promovisati Srbiju kao željenu destinaciju za odmor. 

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pozvao je sve građane Srbije koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i druge rezidente UAE koji mogu da putuju u Srbiju u bezviznom režimu, da godišnji odmor provedu u Srbiji i na taj način doprinesu oporavku domaće turističke privrede. 

Pored Srbije, na listi destinacija WhatsOn-a, preporučenih za putovanje državljana i rezidenata Dubaija, nalaze se i Kipar, Grčka, Sejšeli, Maldivi, Island, Egipat, Malta, Liban, Šri Lanka, Tanzanija, Turska i Tunis. 

Izvor: PKS

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Sajmovi
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. Mart 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...