Srbija na listi preporučenih destinacija za građane Dubaija

24. June 2020
Golubački grad, Foto: Turistički Svet
Golubački grad, Foto: Turistički Svet

Jedno od vodećih turističkih informativnih glasila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, portal WhatsOn.ae uvrstio je Srbiju na listu preporučenih destinacija za letnja putovanja državljana i rezidenata Dubaija, što će, očekuje se, doprineti povećanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne države zanimljive destinacije, naročito tokom leta.

WhatsOn koji je u 2020. godini zabeležio preko tri miliona individualnih poseta, navodi da se u Srbiju može bezbedno putovati i da se turistički objekti, restorani i šoping centri ponovo otvaraju širom zemlje. Dodatno, WhatsOn najavljuje obnavljanje putničkog avio-saobraćaja između Dubaija i Srbije od 4. jula. Centar za ekonomske odnose Privredne komore Srbije, predstavništvo u Dubaiju kao i Udruženje za turizam PKS, u saradnji sa hotelijerima i agencijama, narednih nekoliko meseci, intenzivno će promovisati Srbiju kao željenu destinaciju za odmor. 

Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pozvao je sve građane Srbije koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i druge rezidente UAE koji mogu da putuju u Srbiju u bezviznom režimu, da godišnji odmor provedu u Srbiji i na taj način doprinesu oporavku domaće turističke privrede. 

Pored Srbije, na listi destinacija WhatsOn-a, preporučenih za putovanje državljana i rezidenata Dubaija, nalaze se i Kipar, Grčka, Sejšeli, Maldivi, Island, Egipat, Malta, Liban, Šri Lanka, Tanzanija, Turska i Tunis. 

Izvor: PKS

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...