Šumadijski festival rakije 2. decembra u Kragujevcu

30. Novembar 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

4. Šumadijski festival rakije biće održan u subotu, 02. decembra 2023. godine, u Kragujevcu, u Exclusive Event Centru.

Među izlagačima, 34 destilerije iz cele Srbije, vrhunski proizvođači svih vrsta voćnih rakija, kao i predstavnici prateće industrije, proizvodnje buradi, ambalaže, pakovanja i svega onoga što prati proizvodnju i prodaju proizvoda. Podršku konzumaciji i pravom doživljaju ukusa daće i izlagači hrane, delikatesnih proizvoda od mesa, testa i različitih vrsta sireva. Ukupno oko 50 izlagača. Organizatori su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“.

Manifestacija će biti otvorena za poslovne goste od 13.00 do 16.00 časova, a za posetioce od 16.00 do 22.00 časa. Cena ulaznice je 800 dinara, a ove godine će degustacione čašice moći da se iznajme uz kauciju. Osim uživanja u degustaciji premijum proizvoda, posetioci će imati priliku da uživaju u muzičkom programu Irvy benda, dok će edukativnu dimenziju Festivala upotpuniti stručni sadržaji u terminu od 15.00 do 16.00 časova.

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda. Osim toga, ovo je i jedna od aktivnosti koje doprinose razvoju i promociju jedinstvenog turističkog proizvoda "Šumadijska rakijska tura", koji organizatori razvijaju i plasiraju na turističko tržište.

Na festivalu će i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na 5. ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje je u organizaciji Asocijacije i uz podršku Centra za strna žita i razvoj sela i grada Kragujevca sprovedeno 10. novembra.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...