Šumadijski festival rakije 2. decembra u Kragujevcu

30. November 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

4. Šumadijski festival rakije biće održan u subotu, 02. decembra 2023. godine, u Kragujevcu, u Exclusive Event Centru.

Među izlagačima, 34 destilerije iz cele Srbije, vrhunski proizvođači svih vrsta voćnih rakija, kao i predstavnici prateće industrije, proizvodnje buradi, ambalaže, pakovanja i svega onoga što prati proizvodnju i prodaju proizvoda. Podršku konzumaciji i pravom doživljaju ukusa daće i izlagači hrane, delikatesnih proizvoda od mesa, testa i različitih vrsta sireva. Ukupno oko 50 izlagača. Organizatori su Asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“.

Manifestacija će biti otvorena za poslovne goste od 13.00 do 16.00 časova, a za posetioce od 16.00 do 22.00 časa. Cena ulaznice je 800 dinara, a ove godine će degustacione čašice moći da se iznajme uz kauciju. Osim uživanja u degustaciji premijum proizvoda, posetioci će imati priliku da uživaju u muzičkom programu Irvy benda, dok će edukativnu dimenziju Festivala upotpuniti stručni sadržaji u terminu od 15.00 do 16.00 časova.

Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda. Osim toga, ovo je i jedna od aktivnosti koje doprinose razvoju i promociju jedinstvenog turističkog proizvoda "Šumadijska rakijska tura", koji organizatori razvijaju i plasiraju na turističko tržište.

Na festivalu će i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na 5. oOenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje je u organizaciji Asocijacije i uz podršku Centra za strna žita i razvoj sela i grada Kragujevca sprovedeno 10. novembra.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...