Poslastice od najfinije belgijske čokolade u hotelu Saint Ten - Džejms Bond kao inspiracija

10. Januar 2018
Poslastice od najfinije belgijske čokolade u hotelu Saint Ten - Džejms Bond kao inspiracija

U hotelu "Saint Ten" na Vračaru, u saradnji sa renomiranim brendom najfinije belgijske čokolade "Callebaut", održan je 9. januara poseban događaj "Chocolate is Forever".

Ljubitelji poslastica uživali su  u prepoznatljivim dezertima vlasnika i glavnog poslastičara beogradske "Mandarine", Krsta Radovića, koji je ujedno i zvanični ambasador brenda "Callebaut". Posebno za "Saint Ten", Krsto je osmislio tri kolača unikatnih ukusa, koji se od danas prodaju samo u ovom hotelu!



Agent 007 kao inspiracija


Reč je o tri nova dezerta koja nose nazive po motivima iz filmova o Džejmsu Bondu: "Octopussy", "Dominetta 1965" i "GoldenEye".

Naime, dezertni meni inspirisan je pričom o Dušku Popovu, dvostrukom tajnom agentu tokom Drugog svetskog rata, koji je Ijanu Flemingu poslužio kao inspiracija za lik Džejmsa Bonda, a koji je, smatra se, često boravio u prostorijama zgrade gde se sada nalazi hotel "Saint Ten".

- Čokolada se moze dobro upariti sa vrhunskm vinom i pivom, ali je najbolje kada se upari sa jedinstvenim ambijentom i istorijom koji poseduje ovaj objekat – poručio je Stojan Kemera, generalni direktor kompanije "Barry Callebaut" za jugoistočnu Evropu.



Četvrta vrsta: Roze čokolada

Gosti događaja su takođe imali priliku da ispijaju čokoladne koktele poznatog belgijskog "Callebaut" majstora čokolade Marka Pukea i slaste se njegovim poznatim pralinama najrazličitijih ukusa.

Na šestom spratu hotela u posebnoj tzv. "Multifunkcionalnoj sobi", iza zatvorenih vrata gosti su uz posebnu pozivnicu mogli da zavire u "Mystery Ruby" svet, u kom su uživali u najnovijoj, četvrtoj vrsti čokolade, koja je za javnost predstavljena do sada tek na par lokacija u svetu – prirodno ružičastoj čokoladi zvanoj "Ruby" i njenom laganom i blago voćnom ukusu.



"Callebaut" je brend najfinije belgijske čokolade, koja svoj fantastičan ukus duguje stogodišnjem iskustvu i zanatskom pristupu u celom proizvodnom procesu koji se prati od zrna do čokolade.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...