Poslastice od najfinije belgijske čokolade u hotelu Saint Ten - Džejms Bond kao inspiracija

10. January 2018
Poslastice od najfinije belgijske čokolade u hotelu Saint Ten - Džejms Bond kao inspiracija

U hotelu "Saint Ten" na Vračaru, u saradnji sa renomiranim brendom najfinije belgijske čokolade "Callebaut", održan je 9. januara poseban događaj "Chocolate is Forever".

Ljubitelji poslastica uživali su  u prepoznatljivim dezertima vlasnika i glavnog poslastičara beogradske "Mandarine", Krsta Radovića, koji je ujedno i zvanični ambasador brenda "Callebaut". Posebno za "Saint Ten", Krsto je osmislio tri kolača unikatnih ukusa, koji se od danas prodaju samo u ovom hotelu!



Agent 007 kao inspiracija


Reč je o tri nova dezerta koja nose nazive po motivima iz filmova o Džejmsu Bondu: "Octopussy", "Dominetta 1965" i "GoldenEye".

Naime, dezertni meni inspirisan je pričom o Dušku Popovu, dvostrukom tajnom agentu tokom Drugog svetskog rata, koji je Ijanu Flemingu poslužio kao inspiracija za lik Džejmsa Bonda, a koji je, smatra se, često boravio u prostorijama zgrade gde se sada nalazi hotel "Saint Ten".

- Čokolada se moze dobro upariti sa vrhunskm vinom i pivom, ali je najbolje kada se upari sa jedinstvenim ambijentom i istorijom koji poseduje ovaj objekat – poručio je Stojan Kemera, generalni direktor kompanije "Barry Callebaut" za jugoistočnu Evropu.



Četvrta vrsta: Roze čokolada

Gosti događaja su takođe imali priliku da ispijaju čokoladne koktele poznatog belgijskog "Callebaut" majstora čokolade Marka Pukea i slaste se njegovim poznatim pralinama najrazličitijih ukusa.

Na šestom spratu hotela u posebnoj tzv. "Multifunkcionalnoj sobi", iza zatvorenih vrata gosti su uz posebnu pozivnicu mogli da zavire u "Mystery Ruby" svet, u kom su uživali u najnovijoj, četvrtoj vrsti čokolade, koja je za javnost predstavljena do sada tek na par lokacija u svetu – prirodno ružičastoj čokoladi zvanoj "Ruby" i njenom laganom i blago voćnom ukusu.

"Callebaut" je brend najfinije belgijske čokolade, koja svoj fantastičan ukus duguje stogodišnjem iskustvu i zanatskom pristupu u celom proizvodnom procesu koji se prati od zrna do čokolade.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...