Novi restoran u Beogradu: Indijska kuhinja na Banovom brdu

07. Jun 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Jedna od najuzbudljivijih, najrasprostranjenijih i najomiljenijih kuhinja širom sveta, indijska, nikako da na ovim prostorima dobije tretman i prostor kakav zaslužuje. Sudeći po utisku i ukusima koje donosi nedavno otvoreni restoran Spice, deluje da će se ovaj utisak promeniti i to na pravi način.
 
Moderan i lepo uređen prostor, uz prostranu baštu dovoljno zaklonjenu od saobraćaja na uglu Žarkovačke i ulice Blagoja Parovića, vrlo je prijatan ambijent u kome vam ostaje samo da se prepustite magiji aroma i boja Indije. Za početak ne propustite sjajne pohovane račiće u brašnu sa indijskim začinima, samose u odlične obe verzije, a tu su i pohovani luk i sir. Supe su sledeći logičan korak, nama su obe vrlo prijale, i ona sa spanaćem i prazilukom i čorba od svežih pečuraka u kremastom sosu.
 
U glavnom delu bilo da birate nešto iz "masala" odeljka ili pak iz tanduri peći, nećete pogrešiti, naprotiv! Kremasta i sočna, u miksu uzbudljivih začina i ukusa, Spice bater masala sa indijskim orahom ili pak Special malai piletina sa bademom bile su savršene, kao i Afgani piletina iz tanduri peći. Jagnjetina ili račići u kari ili korma sosu dilema su za naš novi dolazak, kao i za koji biryani, tradicionalno jelo sa pirinčem, da se odlučimo.
 

Za sve dileme neizbežna pratnja su magični naan hlebovi u nekoliko verzija, pirinač sa kuminom takođe, kao i osvežavajuća Spice salata i originalni Raita, jogurt sa indijskim začinima i povrćem. Apsolutno autentične arome i sasvim spicy senzibilitet prava su pozivnica za otiskivanje putevima Indije sa Banovog brda… 

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...