Novi restoran u Beogradu: Indijska kuhinja na Banovom brdu

07. June 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

 Jedna od najuzbudljivijih, najrasprostranjenijih i najomiljenijih kuhinja širom sveta, indijska, nikako da na ovim prostorima dobije tretman i prostor kakav zaslužuje. Sudeći po utisku i ukusima koje donosi nedavno otvoreni restoran Spice, deluje da će se ovaj utisak promeniti i to na pravi način.

 
Moderan i lepo uređen prostor, uz prostranu baštu dovoljno zaklonjenu od saobraćaja na uglu Žarkovačke i ulice Blagoja Parovića, vrlo je prijatan ambijent u kome vam ostaje samo da se prepustite magiji aroma i boja Indije. Za početak ne propustite sjajne pohovane račiće u brašnu sa indijskim začinima, samose u odlične obe verzije, a tu su i pohovani luk i sir. Supe su sledeći logičan korak, nama su obe vrlo prijale, i ona sa spanaćem i prazilukom i čorba od svežih pečuraka u kremastom sosu.
 
U glavnom delu bilo da birate nešto iz "masala" odeljka ili pak iz tanduri peći, nećete pogrešiti, naprotiv! Kremasta i sočna, u miksu uzbudljivih začina i ukusa, Spice bater masala sa indijskim orahom ili pak Special malai piletina sa bademom bile su savršene, kao i Afgani piletina iz tanduri peći. Jagnjetina ili račići u kari ili korma sosu dilema su za naš novi dolazak, kao i za koji biryani, tradicionalno jelo sa pirinčem, da se odlučimo.
 
Za sve dileme neizbežna pratnja su magični naan hlebovi u nekoliko verzija, pirinač sa kuminom takođe, kao i osvežavajuća Spice salata i originalni Raita, jogurt sa indijskim začinima i povrćem. Apsolutno autentične arome i sasvim spicy senzibilitet prava su pozivnica za otiskivanje putevima Indije sa Banovog brda…
 
Izvor: eKapija
Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...