Medalje i pehari za kragujevačke kulinare na takmičenju u Nišu

09. Jun 2017
Medalje i pehari za kragujevačke kulinare na takmičenju u Nišu

Kragujevački kulinari osvojili su 9 zlatnih, 2 srebrne medalje i 2 šampionska pehara za najboljeg kuvara juniora i najbolji juniorski tim na kulinarskom takmičenju "Niški zlatni kotlić 2017", koji je održan od 2. do 4. juna u Nišu, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša.

Tim iz Kragujevca činili su: Milan Stevanović, Dušan Živković i Đorđe Milić, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i potpredsednikom asocijacije i mentorom Vladimirom Arsenijevićem.

- Oduševljeni smo postignutim rezultatima. Ovo je veliki uspeh za nas, imajući u vidu da je bilo više od 300 takmičara iz preko 20 država sveta, a naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Takmičari koji su činili prethodni tim su većinom otišli na rad u inostranstvo i postali šefovi kuhinja, ali to je glavni zadatak naše asocijacije - kazao je Vujadinović.

- Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari. Međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje ni ovog puta nisu izostale - izjavio je mentor i profesor kuvarstva Vladimir Arsenijević.



Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz više od 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, poput Steve Karapandže iz Zagreba, i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke,  Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja. Žiri je nagradio najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...