Medalje i pehari za kragujevačke kulinare na takmičenju u Nišu

09. June 2017
Medalje i pehari za kragujevačke kulinare na takmičenju u Nišu

Kragujevački kulinari osvojili su 9 zlatnih, 2 srebrne medalje i 2 šampionska pehara za najboljeg kuvara juniora i najbolji juniorski tim na kulinarskom takmičenju "Niški zlatni kotlić 2017", koji je održan od 2. do 4. juna u Nišu, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije. Takmičenje je organizovalo Udruženje turističkih i ugostiteljskih poslenika iz Niša.

Tim iz Kragujevca činili su: Milan Stevanović, Dušan Živković i Đorđe Milić, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i potpredsednikom asocijacije i mentorom Vladimirom Arsenijevićem.

- Oduševljeni smo postignutim rezultatima. Ovo je veliki uspeh za nas, imajući u vidu da je bilo više od 300 takmičara iz preko 20 država sveta, a naš takmičarski tim je skoro potpuno podmađen i još uvek nije dobro uigran. Takmičari koji su činili prethodni tim su većinom otišli na rad u inostranstvo i postali šefovi kuhinja, ali to je glavni zadatak naše asocijacije - kazao je Vujadinović.

- Iskreno, nismo se nadali da će naši mladi kulinari uspeti da prebrode tremu i činjenicu da se pored njih takmiče dosta stariji i veštiji kulinari. Međutim, naša jela su bila jako interesantna i odlično pripremljena, te medalje ni ovog puta nisu izostale - izjavio je mentor i profesor kuvarstva Vladimir Arsenijević.



Na međunarodnom kulinarskom takmičenju u Nišu kulinari iz više od 20 država širom sveta nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, poput Steve Karapandže iz Zagreba, i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke,  Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja. Žiri je nagradio najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...