McDonald's: Novi koncept restorana za ljude kojima se žuri

27. Avgust 2019
McDonald's: Novi koncept restorana za ljude kojima se žuri

Jedan od najrasprostranjenijih lanaca brze hrane na svetu, McDonald's, testira novi tip restorana koji se baziraju isključivo na narudžbinama "za poneti".

Prema pisanju Forbesa McDonald's je nedavno otvorio prvu takvu lokaciju u Londonu.

Gosti naručuju hranu putem velikih touchscreen kioska, plate karticom, te zatim pričekaju da osoblje pripremi njihovu narudžbinu.

Mesta za sedenje nema, baš kao ni dekorativnih detalja u enterijeru, a ideja je da se ponudi brzi obrok onima koji nemaju vremena ili ne žele da se zadrže da ručaju u restoranu.

Prvi takav restoran, ili bolje reći, lokacija za preuzimanje hrane, otvoren je nedavno u Londonu i znatno je manji od uobičajenih McDonald's restorana.

Meni je, kako piše Business Insider, ograničen na neke od najpopularnijih jela, poput prženih krompirića, Big Meka i ili McNuggetsa. Ideja je da, budući zaposleni ne primaju narudžbine već ih gosti sami odrađuju na ekranima, svi radnici budu u potpunosti posvećeni pripremanju hrane i tako znatno smanje vreme čekanja.

No, kako su pisali novinari Business Insidera koji su testirali McDonald's "to go" opciju njihova narudžba nije bila gotova ništa brže nego što je uobičajeno.

Ovo je, piše Forbes, najveća promena koju McDonald's uvodi u svoje poslovanje još otkad su 1970-ih uveli opciju drive-ina zahvaljujući kojoj se kupci mogu dovesti do šaltera automobilom, naručiti hranu, i zatim na idućem šalteru preuzeti svoju narudžbinu. Taj novitet je tada značio revoluciju među lancima brze hrane, a novi restorani "za poneti" možda najavljuju revoluciju 2.0.

Pokaže li se testna lokacija u Londonu uspešnom, taj bi lanac ovaj koncept uskoro mogao proširiti i na druga tržišta. Hoće li se kupcima svideti ogoljeni enterijeri i naručivanje hrane gde je ljudski kontakt sveden na potpuni minimum, ostaje da se vidi.

Izvor: B92
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...