Kragujevački kulinari trijumfovali u Beogradu i Knjaževcu

15. Septembar 2017
Kragujevački kulinari trijumfovali u Beogradu i Knjaževcu

Kragujevački kulinari su na 11. Fish festivalu, održanom od 31. avgusta do 3. septembra 2017. u Beogradu, osvojili 1. mesto na takmičenju u pripremi jela od tri vrste mesa, dok su na 10. Internacionalnom takmičenju koje je održano 9. septembra u Knjaževcu, pobedili u pripremi mesa sa roštilja na tradicionalan i moderan način.

Kragujevac su predstavljali predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i menadžer tima Vujadin Vujadinović, takmičari Stefan Ristović, Vladisav Milošević, Nemanja Milovanović i Uroš Jakovljević.

Na oba takmičenja se nadmetalo oko 100 kuvara iz zemlje i inostranstva. Vujadin Vujadinović tvrdi da je to dokaz da se u Kragujevcu podjednako dobro snalaze i sa nacionalnom kuhinjom:

- Ova takmičenja su veliko iskustvo i podstrek za naše momke, a meni je posebno drago što su se sjajno pokazali nakon svih takmičenja na kojima smo učestvovali, većinom u inostranstvu, gde je zastupljena međunarodna kuhinja. Trudimo se da hvatamo korak sa svetom i da naši kulinari budu podjednako obučeni za rad sa internacionalnom kuhinjom, ali se trudimo da ne ispustimo korak ni sa nacionalnom kuhinjom koja poslednjih godina ponovo doživljava procvat. U narednom periodu nastavićemo sa napornim treninzima i obukama kako bismo održali ovaj zlatan niz i predstavili našu kuhinju u što boljem svetlu - poručio je Vujadinović.

Takmičari HoReCa asocijacije izjavili su da su sve zacrtane ciljeve u ovoj godine ostvarili, ali i da  nemaju odmora, jer već krajem meseca učestvuju na dva takmičenja u Novom Sadu i na 2. Međunarodnom takmičenju kuvara u Makedoniji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...