Kragujevački kulinari trijumfovali u Beogradu i Knjaževcu

15. September 2017
Kragujevački kulinari trijumfovali u Beogradu i Knjaževcu

Kragujevački kulinari su na 11. Fish festivalu, održanom od 31. avgusta do 3. septembra 2017. u Beogradu, osvojili 1. mesto na takmičenju u pripremi jela od tri vrste mesa, dok su na 10. Internacionalnom takmičenju koje je održano 9. septembra u Knjaževcu, pobedili u pripremi mesa sa roštilja na tradicionalan i moderan način.

Kragujevac su predstavljali predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i menadžer tima Vujadin Vujadinović, takmičari Stefan Ristović, Vladisav Milošević, Nemanja Milovanović i Uroš Jakovljević.

Na oba takmičenja se nadmetalo oko 100 kuvara iz zemlje i inostranstva. Vujadin Vujadinović tvrdi da je to dokaz da se u Kragujevcu podjednako dobro snalaze i sa nacionalnom kuhinjom:

- Ova takmičenja su veliko iskustvo i podstrek za naše momke, a meni je posebno drago što su se sjajno pokazali nakon svih takmičenja na kojima smo učestvovali, većinom u inostranstvu, gde je zastupljena međunarodna kuhinja. Trudimo se da hvatamo korak sa svetom i da naši kulinari budu podjednako obučeni za rad sa internacionalnom kuhinjom, ali se trudimo da ne ispustimo korak ni sa nacionalnom kuhinjom koja poslednjih godina ponovo doživljava procvat. U narednom periodu nastavićemo sa napornim treninzima i obukama kako bismo održali ovaj zlatan niz i predstavili našu kuhinju u što boljem svetlu - poručio je Vujadinović.

Takmičari HoReCa asocijacije izjavili su da su sve zacrtane ciljeve u ovoj godine ostvarili, ali i da  nemaju odmora, jer već krajem meseca učestvuju na dva takmičenja u Novom Sadu i na 2. Međunarodnom takmičenju kuvara u Makedoniji.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...