Kompanija Todor Hotels zvanično preuzela restoran Šešir moj

03. April 2017

Kompanija "Todor Hotels", koja je poslovnu reputaciju stekla na polju modne industrije poslujući pod brendom "Todor", i u čijem sastavu se nalaze "Beograd Art Hotel" sa 4* u Knez Mihailovoj ulici i "Vila Aleksandar" sa 4* u Vrnjačkoj Banji, zvanično je 1. aprila preuzela poslovanje čuvenog restorana "Šešir moj" u Skadarliji.

- Izuzetno smo ponosni što je restoran "Šešir moj" ušao u sastav kompanije "Todor Hotels", jer je oličenje tradicije i šarma boemskog dela grada, jer ima odličnu lokaciju, najbolje tamburaše, jer je mesto dobre zabave, animacije i druženja i vrhunske ponude srpskih tradicionalnih jela - rekla je Vesna Gogić, direktorka "Todor Hotels".

Da podsetimo, ovaj restoran sa najcvetnijom "fasadom" u Beogradu, bio je 25 godina u vlasništvu čuvenog restoratera i humaniste Vlade Ilića, koji je prošle godine odlučio da se povuče iz restoranskog biznisa i ode u zasluženu penziju.

Restoran je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja: Najbolji restoran u Jugoistočnoj Evropi po oceni Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva; Najbolji restoran u Srbiji po oceni žirija Kluba privrednih novinara; Najbolji restoran u Beogradu po izboru žirija novinara, umetnika i poznavalaca kulinarskih veština; dobitnik povelje Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za doprinos ugostiteljstvu, turizmu i kulturi, te dobitnik priznanja "Zlatna desetka" za očuvanje tradicije i duha Skadarlije.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...