Kapor, Andrić, Kiš i Tirnanić ponovo u "Klubu književnika"

28. Maj 2015
Neispričane priče iz restorana u Francuskoj 7 Od svog postanka, "Klub književnika" bio je mesto na kom su se okupljale najznačajnije misleće glave – pisci, novinari, umetnici, političari, sva domaća i strana elita koja bi gostovala u Beogradu… Veliki broj književnika ovde je...
Ostavite komentar
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce našeg portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Turističkog sveta ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Turističkog sveta.
Administratorima portala Turistički svet se možete obratiti ovde: komentari@turistickisvet.com

Svi komentari

Marko Kusalić
Ponedeljak , 22.04.2019. 11:25h
Preporuka:
0
+
0
-
Gospodine Petar Bosanac, drago mi je da ste se uključili u raspravu i rasvijetlili situaciju. Pokojni Ivo Kusalić je moj dida, i jako staro poznanstvo je počelo između dva prava gospara (vašeg oca i mog dide) već u Dubrovniku u restoranu Mimoza koju je gospar Bosanac držao a Ivo mu bio desna ruka. Klub Knj.u Beogradu je nastavak njihove suradnje. Od ostavštine kluba koja je jako velika najdraža mi je poveća kutija za cipele puna papirića neisplaćenih računa utjecajnih gostiju kluba ( nadimak,iznos i datum) koji su mogli platiti na odgodu. Kako ste Vi i vaš brat radili pomalo u klubu ja sam kao 7.godišnjak takoder dolazio u klub kod dede na krempite i ostale slastice te postavljao beštek na stolove , što su mi najljepša sjećanja na Klub i prije ratna vremena. Pozdrav iz Dubrovnika gosp. Bosanac. Marko Kusalić
Luka Koprivica
Utorak , 30.10.2018. 12:27h
Preporuka:
0
+
0
-
Pozdrav Petru! Ne znam sve detalje, ali kao najmladja beba koja je usla u Klub Knizevnika, sa 6 meseci davne 1977 godine, pamtim mnogo stvari kroz detinjstvo i stare goste, cuvene konobare i Budu i Ivu, kuvaricu Branku... Danas se zaista pricaju gluposti i sramota je kako ce sve zbog toga postati bezvredno i besmisleno! Istoriju kroje nepismeni, ali tragedija je sto za tim nema potrebe... Jasno je da Buda nije gazda otkad su neke nove "snage" dosle na vlast u beogradu i sve drzi saka ljudi. Voleo bih da cujem da li se pre tih novih snaga na vlasti ikad u Klubu svirala uzivo muzika?
petar n. bosanac
Utorak , 08.08.2017. 14:26h
Preporuka:
1
+
0
-
Velika je sramota da su podaci neistiniti i da je prvi gazda bio Nikola Bosanac koji je jasnije doveo prvo Ivu Kusalića pa tek onda Budu.I pokojni novinar Bogdan tirnanić je u svojoj knjizi o Beogradu to potvrdio.Mom ocu Nikoli je to bila baza i često je radio po drugim restoranima, da ih ne nabrajam, pored toga ja samu restoranu ispomagao a moj stariji brat Slobodan je radio kao barmen.Otac je prepustio Ivi da preko advokata uvek dobiju restoran na tenderima, a on je radio i prijeme po skoro svim ambasadama.Ida ne duljim, moj broj tel je 063/8585 587 i bilo bi pristojno da me pozovete i predočim pravu istinu.Pozdrav Petar Bosanac i nadam se da ćete pokazati iole želje da saznate pravu istinu tog restorana.