Grad Beograd objavio konkurs za unapređenje turističko-ugostiteljske ponude

22. Avgust 2019
Grad Beograd objavio konkurs za unapređenje turističko-ugostiteljske ponude

Grad Beograd objavio je javni konkurs za dodelu sredstava za dodelu subvencija za unapređenje kvaliteta turističko-ugostiteljske ponude na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu koji traje do 20. septembra, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Predmet javnog konkursa za dodelu subvencija za unapređenje kvaliteta turističko-ugostiteljske ponude na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme, za razvoj ruralnog (seoskog) turizma radi unapređenja kvaliteta turističko-ugostiteljskih kapaciteta.

Kako je sekretar za privredu Milinko Veličković precizirao, pravo na dodelu sredstava imaju mikro i mala preduzeća i preduzetnici, sa sedištem na teritoriji grada Beograda. Opredeljena sredstva iznose 20 miliona dinara i namenjena su za unapređenje kvaliteta turističko-ugostiteljske ponude.

– Cilj dodele subvencija privrednim subjektima je razvoj ruralnog (seoskog) turizma unapređenjem postojeće turističko-ugostiteljske ponude na teritoriji grada Beograda u objektima u kojima se pružaju usluge smeštaja, ishrane i pića ili samo ishrane i pića, opremljenim u etno-stilu i čiji enterijer i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno-obeležjima, a koji se nalaze u seoskom okruženju na ruralnom području teritorije grada Beograda, kao i etno-restoranima za unapređenje postojećih kapaciteta i kvaliteta usluga u kojima se pružaju usluge ishrane i pića, a koji su opremljeni u etnostilu čiji enterijer i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno-obeležjima i nalaze se na teritoriji grada Beograda – rekao je Veličković, dodajući da Grad Beograd na ovaj način nastavlja da promiviše i podržava turističko-ugostiteljsku ponudu u gradu.

Tekst konkursa sa prijavom i ostalim informacijama moguće je pronaći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs u rubrici Gradski oglasi, konkursi, tenderi.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...