Grad Beograd objavio konkurs za unapređenje turističko-ugostiteljske ponude

22. August 2019
Grad Beograd objavio konkurs za unapređenje turističko-ugostiteljske ponude

Grad Beograd objavio je javni konkurs za dodelu sredstava za dodelu subvencija za unapređenje kvaliteta turističko-ugostiteljske ponude na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu koji traje do 20. septembra, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Predmet javnog konkursa za dodelu subvencija za unapređenje kvaliteta turističko-ugostiteljske ponude na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme, za razvoj ruralnog (seoskog) turizma radi unapređenja kvaliteta turističko-ugostiteljskih kapaciteta.

Kako je sekretar za privredu Milinko Veličković precizirao, pravo na dodelu sredstava imaju mikro i mala preduzeća i preduzetnici, sa sedištem na teritoriji grada Beograda. Opredeljena sredstva iznose 20 miliona dinara i namenjena su za unapređenje kvaliteta turističko-ugostiteljske ponude.

– Cilj dodele subvencija privrednim subjektima je razvoj ruralnog (seoskog) turizma unapređenjem postojeće turističko-ugostiteljske ponude na teritoriji grada Beograda u objektima u kojima se pružaju usluge smeštaja, ishrane i pića ili samo ishrane i pića, opremljenim u etno-stilu i čiji enterijer i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno-obeležjima, a koji se nalaze u seoskom okruženju na ruralnom području teritorije grada Beograda, kao i etno-restoranima za unapređenje postojećih kapaciteta i kvaliteta usluga u kojima se pružaju usluge ishrane i pića, a koji su opremljeni u etnostilu čiji enterijer i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno-obeležjima i nalaze se na teritoriji grada Beograda – rekao je Veličković, dodajući da Grad Beograd na ovaj način nastavlja da promiviše i podržava turističko-ugostiteljsku ponudu u gradu.

Tekst konkursa sa prijavom i ostalim informacijama moguće je pronaći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs u rubrici Gradski oglasi, konkursi, tenderi.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...