Gastronomija Srbije u „Zero Waste Chef“ na HBO MAX

19. Oktobar 2022
Image by Lubos Houska from Pixabay
Image by Lubos Houska from Pixabay

Prepoznajući gastronomiju kao izuzetan turistički proizvod Turistička organizacija Srbije je dala podršku snimanju dokumentarnog serijala „ZERO WASTE CHEF“ u produkciji HBO. Epizoda snimljena u Srbiji premijerno će se emitovati 22.oktobra na HBO MAX striming platformi.

Gastronomija je već godinama unazad glavni sastojak turističkog i ukupnog doživljaja gostiju na destinaciji, a ne retko i motiv putovanja. Brojni su domaći gurmanski specijaliteti koji oduševljavaju strane turiste i koje oni po sopstvenom priznanju često nose kao jedan od najjačih utisaka iz posete Srbiji. Turistička organizacija Srbije već dugi niz godina posebnu pažnju pridaje promociji gastronomije i spremno podržava inicijative vezane za ovu oblast. Tako se uključila i u podršku realizaciji epizode o Srbiji u okviru druge sezona dokumentarne serije „Kuvanje bez otpada“ (Zero Waste Chef).

Serija ima 12 epizoda, a zemlje uključene u novu sezonu su pored Srbije i Hrvatska, Grčka, Slovenija, Španija, Turska, Rumunija, Češka, Slovačka, Finska, Island i Bugarska.

U epizodi o Srbiji, glavni sagovornik mladom ekologu Dijegu Garsiji Vega koji putuje po Evropi u potrazi za održivim inicijativama i pronalaženjem načina minimiziranja prehrambenog otpada kroz inovativne kulinarske kreacije, biće Vanja Puškar. Vanja Puškar je ranije ove godine dobio i nagradu Šefa godine od strane renomiranog gastronomskog vodiča „Gault & Millau” 2022, čije je srpsko izdanje omogućila Turistička organizacija Srbije.

Pored gastronomije, emisija se bavi i temama očuvanja životne sredine i održivosti.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...