Gastro festival 13. maja u Ljuboviji

10. April 2017
Gastro festival 13. maja u Ljuboviji

Turistička organizacija opštine Ljubovija već desetu godinu zaredom organizuje Međunarodni drinski gastro festival u Ljuboviji. Ove godine, festival će se održati u subotu, 13. maja.

- Prvi Gastro festival u Ljuboviji organizovan je 2008. godine, a sada je već postala tradicija da se svake druge subote u maju u Ljuboviji okupljaju najbolji kulinari iz zemlje i inostranstva. Nadmeću se u pripremi različitih specijaliteta i zabavljaju uz bogat kulturno-zabavni program - ističe Slađana Grujičić, direktorka TO Ljubovija.

Gastro festival obuhvata takmičenje u sledećim disciplinama: pripremi riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekarstvu, poslastičarstvu, karvingu i brzom seckanju crnog luka.

Sudije koje ocenjuju takmičare su profesori sa Visoke hotelijerske škole u Beogradu Jordan Nastanović i Pero Gracun i njihov nekadašnji student, sada mladi kulinar i idejni tvorac Gastro festivala, Milorad Aćimović. Profesori Jordan Nastanović i Pero Gracun su članovi Kulinarske asocijacije Srbije i Svetske kulinarske asocijacije, tako da su osvojene nagrade međunarodno priznate.

- Učesnici Gastro festivala dolaze iz cele Srbije i iz zemalja okruženja. Želimo da nam gosti pokažu svoje kulinarske veštine i predstave jela koja su specifičnost njihovog kraja, a da mi njima pokažemo azbukovačka jela. Takmičari dolaze kod nas kao gosti, a odlaze kao prijatelji. Imamo mnoštvo ekipa sa desetogodišnjim stažom kada je učešće u pitanju, koji prenose svoje pozitivne utiske prijateljima, pa dovode i njih - kazuje Slađana Grujičić, i poručuje: - Cilj nam je da Ljuboviju predstavimo kao mesto gde žive ljudi visoke ekološke svesti i gde se može konzumirati zdrava, organska hrana, puna ukusa.

Dokumenti za preuzimanje

Program Gastro festivala
Preuzmi PDF
Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...