Gastro festival 13. maja u Ljuboviji

10. April 2017
Gastro festival 13. maja u Ljuboviji

Turistička organizacija opštine Ljubovija već desetu godinu zaredom organizuje Međunarodni drinski gastro festival u Ljuboviji. Ove godine, festival će se održati u subotu, 13. maja.

- Prvi Gastro festival u Ljuboviji organizovan je 2008. godine, a sada je već postala tradicija da se svake druge subote u maju u Ljuboviji okupljaju najbolji kulinari iz zemlje i inostranstva. Nadmeću se u pripremi različitih specijaliteta i zabavljaju uz bogat kulturno-zabavni program - ističe Slađana Grujičić, direktorka TO Ljubovija.

Gastro festival obuhvata takmičenje u sledećim disciplinama: pripremi riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekarstvu, poslastičarstvu, karvingu i brzom seckanju crnog luka.

Sudije koje ocenjuju takmičare su profesori sa Visoke hotelijerske škole u Beogradu Jordan Nastanović i Pero Gracun i njihov nekadašnji student, sada mladi kulinar i idejni tvorac Gastro festivala, Milorad Aćimović. Profesori Jordan Nastanović i Pero Gracun su članovi Kulinarske asocijacije Srbije i Svetske kulinarske asocijacije, tako da su osvojene nagrade međunarodno priznate.

- Učesnici Gastro festivala dolaze iz cele Srbije i iz zemalja okruženja. Želimo da nam gosti pokažu svoje kulinarske veštine i predstave jela koja su specifičnost njihovog kraja, a da mi njima pokažemo azbukovačka jela. Takmičari dolaze kod nas kao gosti, a odlaze kao prijatelji. Imamo mnoštvo ekipa sa desetogodišnjim stažom kada je učešće u pitanju, koji prenose svoje pozitivne utiske prijateljima, pa dovode i njih - kazuje Slađana Grujičić, i poručuje: - Cilj nam je da Ljuboviju predstavimo kao mesto gde žive ljudi visoke ekološke svesti i gde se može konzumirati zdrava, organska hrana, puna ukusa.

Download documents

Program GAstro festivala
Download PDF
Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...