Dodeljene nagrade najboljima na „Jesenjem ukus Festu"

08. Oktobar 2018
Dodeljene nagrade najboljima na „Jesenjem ukus Festu'

Na „Jesenjem ukus Festu“ stručni žiri i publika proglasili su najbolje namirnice i dodelili nagrade u više kategorija. Na jedinstvenom festivalu hrane i pića specijalni žiri, koji su činili šefovi kuhinje Mladen Perišić i Ivo Andrić, podelili su ukusne arome u nekoliko grupa na sireve, suhomesnate proizvode, pića, zatim za najbolje inovacije u proizvodnji sireva, suhomesnatih proizvoda i pića, nagradu „Ukus prirode“ i „Najbolji organski proizvod“.

Prvog dana festivala na svečanom otvaranju, skupu su se obratili zamenik Ministarstva poljoprivrede Aleksandar Bogićević, ambasadorka Republike Rumunije Oana Kristina Popa, kao i podsekretarka za privredu Skupštine Grada Maja Bajagić. U ime zemlje gosta „Jesenjeg ukus Festa“, ambasadorka Rumunije je istakla da je ovo snažan podsticaj saradnji u oblasti poljoprivrede dve zemlje. Autorka „Jesenjeg ukus Fest-a“ Kristina Trmanović je posebno pohvalila sve proizvođače i izlagače festivala i naglasila da su oni dali ogroman doprinos unapređenju kvaliteta namirnica.

Apsolutni "Grand Prix" publike po drugi put za Kupreški sir

Međunarodni stručni žiri u sastavu Ivo Andrić i Mladen Perišić dodelio je nagrade u kategorijama za „Najbolji ukus Srbije“ u 3 kategorije, a nagrađeni su: za najbolji sir „Dobra farma“,  za najbolji suhomesnati proizvod „Sremac“ za kulen, a za najbolje piće pivo „Zbir“.

Za najbolji inovacioni brend, novo na našem tržištu nagrađeni su: sir „Budimirović“, puževi „Heliks delikates“ i piće od medovače sa kanabisom „Imidž kanabis“.

Za „Ukus prirode“ nagradu se dobili „Zrno Ra“ za hleb i žitarice, „Šumska Tajna“ za namaze sa pečurkama i „Aronija Hoff“ za proizvode sa aronijom.

Nagradu za „Najbolji organski proizvod“ dobio je „Pčelinjak Jovanović“.

Specijalna priznanja dobila su i vina sa ukusom maline „Romansa“.

Apsolutni Grand Prix publike i veliki pehar, po drugi put uzastopno osvojio je Kupreški sir. Prestižnu nagradu uručili su predstavnici Ambasade Rumunije, specijalnog gosta „Jesenjeg ukus Festa“.

Posetioci „Jesenjeg ukus Festa“ uživali su i u vrhunskom programu oba festivalska dana koji su obojili u najlepše muzičke bravure balerina Anastasija Lalić - učenica Baletskog centra Ana Pflug, vokalna solistkinja tradicionalnih pesama Staša Koprivica i Jasna Đokić - interpretatorka Radio Televizije Srbije, RTV Novi Sad i Radio Beograda.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. Februar 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restoraterstvo
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. Januar 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restoraterstvo
Kultna brza hrana Istanbula
28. Decembar 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restoraterstvo
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. Decembar 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...