Dodeljene nagrade najboljima na „Jesenjem ukus Festu"

08. October 2018
Dodeljene nagrade najboljima na „Jesenjem ukus Festu'

Na „Jesenjem ukus Festu“ stručni žiri i publika proglasili su najbolje namirnice i dodelili nagrade u više kategorija. Na jedinstvenom festivalu hrane i pića specijalni žiri, koji su činili šefovi kuhinje Mladen Perišić i Ivo Andrić, podelili su ukusne arome u nekoliko grupa na sireve, suhomesnate proizvode, pića, zatim za najbolje inovacije u proizvodnji sireva, suhomesnatih proizvoda i pića, nagradu „Ukus prirode“ i „Najbolji organski proizvod“.

Prvog dana festivala na svečanom otvaranju, skupu su se obratili zamenik Ministarstva poljoprivrede Aleksandar Bogićević, ambasadorka Republike Rumunije Oana Kristina Popa, kao i podsekretarka za privredu Skupštine Grada Maja Bajagić. U ime zemlje gosta „Jesenjeg ukus Festa“, ambasadorka Rumunije je istakla da je ovo snažan podsticaj saradnji u oblasti poljoprivrede dve zemlje. Autorka „Jesenjeg ukus Fest-a“ Kristina Trmanović je posebno pohvalila sve proizvođače i izlagače festivala i naglasila da su oni dali ogroman doprinos unapređenju kvaliteta namirnica.

Apsolutni "Grand Prix" publike po drugi put za Kupreški sir

Međunarodni stručni žiri u sastavu Ivo Andrić i Mladen Perišić dodelio je nagrade u kategorijama za „Najbolji ukus Srbije“ u 3 kategorije, a nagrađeni su: za najbolji sir „Dobra farma“,  za najbolji suhomesnati proizvod „Sremac“ za kulen, a za najbolje piće pivo „Zbir“.

Za najbolji inovacioni brend, novo na našem tržištu nagrađeni su: sir „Budimirović“, puževi „Heliks delikates“ i piće od medovače sa kanabisom „Imidž kanabis“.

Za „Ukus prirode“ nagradu se dobili „Zrno Ra“ za hleb i žitarice, „Šumska Tajna“ za namaze sa pečurkama i „Aronija Hoff“ za proizvode sa aronijom.

Nagradu za „Najbolji organski proizvod“ dobio je „Pčelinjak Jovanović“.

Specijalna priznanja dobila su i vina sa ukusom maline „Romansa“.

Apsolutni Grand Prix publike i veliki pehar, po drugi put uzastopno osvojio je Kupreški sir. Prestižnu nagradu uručili su predstavnici Ambasade Rumunije, specijalnog gosta „Jesenjeg ukus Festa“.

Posetioci „Jesenjeg ukus Festa“ uživali su i u vrhunskom programu oba festivalska dana koji su obojili u najlepše muzičke bravure balerina Anastasija Lalić - učenica Baletskog centra Ana Pflug, vokalna solistkinja tradicionalnih pesama Staša Koprivica i Jasna Đokić - interpretatorka Radio Televizije Srbije, RTV Novi Sad i Radio Beograda.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...